Βιογραφικό σημείωμα

17 χρόνια γνώσης, εμπειρίας και αφοσίωσης στην εκπαίδευση σκύλων.

Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Πάντα ήξερα ότι θα δούλευα με ζώα απλά δεν ήξερα το πότε. Αυτό τελικά έγινε το 1999 όταν και μπήκα στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλων και εργάστηκα για 2 χρόνια ως εκπαιδεύομενος στη βασική υπακοή αλλά και σε καθήκοντα ασφαλείας.

Eνώ στο κτήμα μου από το 2001 ζούσα μαζί με τους 7 σκύλους μου, οι οποίοι και αποδείχθηκαν εξαιρετικοί δάσκαλοι σε όλη την πορεία μου καθώς με δίδαξαν πολύ σημαντικά πράγματα για την ψυχολογία, τα όρια και τη ζωή στην αγέλη, με αποκορύφωμα τον Σπαϊκ μου. 

- Το 2008 αποφάσισα να εμπλουτίσω την 9χρονη εμπειρία που ήδη κουβαλούσα και παρακολούθησα τη σχολή εκπαιδευτών "S.T.Academy", όπου ειδικεύτηκα στη θετική εκπαίδευση σκύλων και σε θέματα συμπεριφοράς τους.

Ο κύκλος ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του διπλώματος μου τον Οκτώβριο του 2009, ενώ την ίδια χρονιά επίσης δημιούργησα την ιστοσελίδα μου www.happydogs.gr.

- To 2011 ολοκλήρωσα με επιτυχία έναν μεγάλο κύκλο σπουδών σε θέματα βασικής υπακοής(dog΄s obedience)και συμπεριφοράς στο "Animal Communication Institute of USA" του Richard Mason, όπου πήρα το πτυχίο μου τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

- Το 2012 είχα τη χαρά και αλλά την τιμή να γίνω δεκτός ως επίσημο μέλος (professional member P-4855) στην Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων - "Ιnternational Association of Canine Professionals" (Ι.Α.C.P),καθώς πληρούσα όλες τις απαραίτητες επαγγελματικές απαιτήσεις.

- Την ίδια χρονιά σημείωσα άλλη μια πολύ μεγάλη επιτυχία στην επαγγελματική μου καριέρα, καθώς έγινα μέλος της σημαντικότερης παγκοσμίως Ένωσης Συμβούλων Συμπεριφοράς Ζώων "Ιnternational Association of Animal Behavior Consultants"(I.A.A.B.C),ενώ είμαι και πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα συμπεριφοράς. Eπειδή πλέον τα δεδομένα και οι ανάγκες στην εκπαίδευση συνεχώς εξελίσσονται, η σωστή εκπαίδευση χρειάζεται πρώτα απ΄ολα κατανόηση της συμπεριφοράς του σκύλου.

-Τον Οκτώβριο του 2012 ταξίδεψα στην Σκωτία για σεμινάρια και επισκέψεις σε επίσημους φορείς.

-Το 2013 ολοκλήρωσα την εργασία μου στον Αμερικάνικο Οργανισμό Εκπαίδευσης και Πρόληψης, " D.O.S ". Tο σεμινάριο "Smart At Work" είχε αντικείμενο την πρόληψη και την ασφάλεια στην εργασία. Οι σπουδές αφορούσαν στη "γλώσσα" του σώματος των σκύλων, στην εκτίμηση και παρατήρηση στοιχείων και στην ασφαλή δράση. Η εργασία ολοκληρώθηκε με τις εξετάσεις και την απόκτηση του πτυχίου.

- Επίσης λίγες ημέρες αργότερα αποφοίτησα και πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα "Dog Psychology". H ολοκλήρωση του τμήματος προυπέθετε την παρακολούθηση 12 μαθημάτων όπως, Mind of a dog,Dog personality,Social behaviors,Dog sense,Fearful dogs,etc. Το μάθημα βρίσκεται υπό την εποπτεία και την εξουσιοδότηση του " International Association for Continuing Education & Training" (I.A.C.E.T). 

- Τον Άυγουστο του 2013 ολοκλήρωσα γραπτώς τις εξετάσεις μου στο Τμήμα "Αdvanced Dog Training" από τον ίδιο φορέα (Ι.Α.C.E.T)και πήρα το πτυχίο μου με τελική βαθμολογία (final grade 94%). Kάποια απο τα μαθήματα ήταν history of dog training,dog intelligence,advanced commands,etc.

- Ακόμη το 2013 συμμετείχα στην εκπαιδευτική έρευνα με τίτλο "Role Delineation Survey" του I.A.A.B.C που είχε ως σκοπό τον προσδιορισμό, την ανάπτυξη και τη βελτίωση των καθηκόντων και των γνώσεων που απαιτούνται για το επάγγελμα των Εκπαιδευτών σκύλων αλλά και των Συμβούλων συμπεριφοράς. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε απο τo Certification Council for Professionals Dog Trainers (C.C.P.D.T) δηλαδή από το Συμβούλιο Πιστοποιήσης Επαγγελματιών Εκπαιδευτών.

- Toν Σεπτέμβριο του 2013 είχα την τιμή και την χαρά να δεχθώ προσωπική πρόταση από την Camilla Fletcher για να ταξιδέψω στο Devon της Αγγλίας και συγκεκριμένα στο Wolf Centre του πασίγνωστου εκπαιδευτή από τις εκπομπές στο Animal Planet και Νational Geographic, Shaun Ellis και λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκα ενημέρωση από την Ιταλίδα Daniella Cardillio-Greendogs (εκπαιδεύτρια και διαπιστευμένη από την διάσημη εκπαιδεύτρια Victoria Stilwell)για τα σεμινάρια της στην Ιταλία.

- Στις αρχές του Οκτωβρίου του 2013 ταξίδεψα στην Ολλανδία στην πόλη Κamerik και παρακολούθησα σεμινάριο -workshop του κορυφαίου εκπαιδευτή και ειδικού στην συμπεριφορά σκύλων Dr.Ian Dunbar! O Dr.Ian Dunbar είναι ένας εκ των πρώτων ειδικών που εισήγαγαν από την δεκαετία του ΄70 στην εκπαίδευση την επιβράβευση, ενώ οι μελέτες του ανέδειξαν την εκπαίδευση σκύλων σε επιστήμη.Ως κύρια θέματα αναπτύχθηκαν τεκμηριωμένες, επιστημονικές και ταυτόχρονα λειτουργικές τεχνικές για την εκπαίδευση. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτές από όλη την Ευρώπη.

-Τον Φεβρουάριο του 2014 έδωσα συνέντευξη η οποία και δημοσιεύτηκε στο blog της Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπέυτριας Όλγας Μουλάκη αναφορικά με τα συναισθήματα και τις ομοιότηες των σκύλων και των ανθρώπων.

-Τον Απρίλιο του 2014 ταξίδεψα στην Κροατία και εκπαιδεύτηκα απο τον Robert Grgic. O Robert είναι εκπαιδευτής αστυνομικών και στρατιωτικών σκύλων. Από τους καλύτερους Ευρωπαίους στο είδος του, καθώς πολλά από τα σκυλιά του δίνονται σε όλη την υφήλιο. Η εκπαίδευση ήταν ατομική και είχε ως αντικείμενο τεχνικές σε καθήκοντα ασφαλείας. 

-Toν Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκα στην Θεσ/νίκη στον χώρο της Drive Unlimited και παρακολούθησα το εκπ.σεμινάριο-workshop του Βέλγου Βart Bellon. O Bellon είναι ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής αθλητικών και εργασιακών σκύλων,εκπαιδευτής χειριστών και πάνω απ' όλα βαθύς γνώστης της φύσης του σκύλου.

-Tον Απρίλιο του 2015 ταξίδεψα στην Γερμανία όπου εκπαιδεύτηκα στην σχολή του Gerd Kohler. Η βάση της επιμόρφωσης μου αφορούσε το κομμάτι του Scent training (imprinting and determination of odour) δηλαδή στην εκπαίδευση όσφρησης,αποτύπωσης και προσδιορισμού της οσμής.Τα μαθήματα που πήρα ήταν personal, υπό τον κ.Gerd Kohler, ενός εκ των κορυφαίων Γερμανών εκπαιδευτών και δασκάλων. Η ύλη ήταν βασισμένη στις τεχνικές,στις γνώσεις και στην εμπειρία της σχολής του. Παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στην πράξη με αρκετούς και διαφορετικούς σκύλους σε Γερμανικές πόλεις (Schrembek,Wesel,Bricht,)στην περιοχή της Βεστφαλίας. 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου στην Γερμανία, παρακολούθησα επίσης σεμινάριο/workshop, το οποίο διοργανώθηκε από το "Tierheilpraxis" με θέμα την γλώσσα του σώματος των σκύλων και τους τρόπους επικοινωνίας τους, με τίτλο "Die Korpersprache der Hunde".
 
-Toν Αύγουστο του 2015 άρχισα την συνεργασία μου σε θέματα εκπαίδευσης με την Ολλανδέζα εκπαιδεύτρια Greetje Veneboer, μαζί με την οποία διοργάνωσα στην Αθήνα για ένα workshop σχετικά με την εκπαίδευση όσφρησης (scent training).
 
- Tον Νοέμβριο του 2015 ταξίδεψα στην Ρώμη προσκεκλημένος από την Αμερικανίδα συνάδελφο Debby Kay, ίσως την καλύτερη εκπαιδεύτρια παγκοσμίως, στο κομμάτι του medical and scent training. Το σεμινάριο είχε ως αντικείμενο τεχνικές και μεθόδους βασισμένες στην εμπειρία των 40 χρόνων και πλέον της Debby Kay.
 
- Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοίνωσα μέσω της σελίδας μου (και δύο συνεντεύξεων) την θετική εξέλιξη στην εκπαίδευσης της σκύλας μου, Sugar, ως Σκύλου Ειδοποίησης Διαβήτη(diabetic alert dog). Μια δύσκολη διαδικασία, ένας εκπαιδευτικός μαραθώνιος όπου εφάρμοζω στην πράξη ότι έμαθα στις εκπαιδεύσεις μου στο εξωτερικό.
 
- Τον Οκτώβριο του 2017 δέχτηκα με μεγάλη χαρά δύο διεθνείς πιστοποιήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γερμανία αναφορικά με την επάρκεια μου ως εξιδεικευμένου εκπαιδευτή Σκύλων Ειδοποίησης Διαβήτη. Η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο, ώστε η Sugar να γίνει το πρώτο αναγνωρισμένο diabetic alert service dog στην χώρα μας.
 
-Tον Νοέμβριο του 2017 ταξίδεψα στην Πολωνία για το "ANIMAL TRAINING METHODS 2017" οπού συμμετείχαν μερικοί από τους κορυφαίους παγκοσμίως στον χώρο της Επιστήμης των Ζώων, oπως ο Chirag Patel (σύμβουλος συμπεριφοράς και εκπαιδευτης, pets, exotic, zoo and laboratory animals), η Suzanne Clothier (πασίγνωστη εκπαιδεύτρια και συγγραφέας) και η Julia Robertson (expert in canine physiology). 
 
 - Παράλληλα βρίσκομαι στη διαδικασία να αποκτήσω ένα ακόμη πτυχίο το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Κτηνιατρικό και Νοσηλευτικό Συμβούλιο σε σπουδές "Ηigher Canine Behaviour and Psycology- Diploma B.V.N.A "

- Επίσης διατηρώ επαφή και αλληλογραφία με πρωτοπόρους του χώρου όπως την "World Animals Trainers Association" στην Ιταλία, το "Scottish Kennel Club" και το "Scottish SPCA" στη Μ.Βρετανία, το "Doggo-Netherlands" στην Ολλανδία, το "Ιnternational Association of Canine Professionals", το "Ιnternational Association of Animal Behavior Consultants", το "American Kennel Club" και το "Dog Οn Safe"στις Ην.Πολιτείες.

- Oι σπουδές μου είναι αναγνωρισμένες και εγκεκριμένες από τους εγκυρότερους παγκόσμιους φορείς οπως - Τhe Kennel Club, Institute of Animal Care, International Society of Animal Professionals, International Association of Animal Behavior Consultants.

- Φροντίζω να ενημερώνομαι συνεχώς με νέες ερεύνες και μελέτες, βιβλιογραφία απο το εξωτερικό, newsletters απο έγκυρα sites, ενημερώσεις από έμπειρους κτηνιάτρους και σεμινάρια, όπως το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων αλλά και ημερίδες όπως η τελευταία, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο αναφορικά με τα αδέσποτα και την εφαρμογή του νόμου 4039/12. Aκόμη τον Μάρτιο έδωσα συνέντευξη στην free press εφημερίδα ΙNFOTIMES σχετικά με την ηρεμία στους σκύλους, ενώ μέσα στο 2013 μου ζητήθηκε και ξεκίνησα να αρθρογραφώ στην σελίδα www.bark.gr, ενώ μου έχει ζητηθεί η συνδρομή μου στην ιστοσελίδα του κ.Τράγκα www.mybestfriend.gr, όπως και στο www.doggrin.gr, Έκτοτε έχω δώσει πολλές και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις. Ενδεικτικά αναφέρω, τον κ.Τράγκα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM), τον κ.Φραντζεσκάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Κ), τον κ.Σούκα (STAR-WEBTV), τον κ.Νταλατάριοφ (GAZZETA.GR), την κα.Καραμολέγκου (DOGGRIN.GR), την κα.Μπάλαρη (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM), την κα.Βεργιώτη (STAR.GR), ενώ δεκάδες sites, περιοδικά και free press εφημερίδες έχουν αναδημοσιεύσει συνεντεύξεις μου. 

Ακετά άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες,περιοδικά και στο διαδίκτυο, ενώ τον Νοέμβριο του 2015 έδωσα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA σχετικά με τα οφέλη των σκύλων στα παιδιά. Aντίστοιχα, τον Οκτώβριο του 2016 φιλοξενήθηκα από την κυριακάτικη Καθημερινή και το ένθετο περιοδικό "Κ", όπου μίλησα για την σκύλα μου Sugar, το πρώτο Diabetic alert dog στην χώρα μας. 

- Τον προηγούμενο χρόνο συμμετείχα εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα εκπαιδεύσεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών βοηθώντας οικογένειες από το εξωτερικό (Γερμανία,Ελβετία) οι οποίες έχουν υιοθετήσει αδέσποτους σκύλους από την χώρα μας. 

Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τους ανθρώπους και τους σκύλους να ζουν καλύτερα αλλά και να προωθήσω μια νέα φιλοζωική προσέγγιση στην εκπαίδευση. Θέλω επίσης να αλλάξω την πεποίθηση που έχει περάσει στον περισσότερο κόσμο, πως ο σκύλος πρέπει να τις φάει για να μάθει, πως τα κουτάβια δεν εκπαιδεύονται και το ότι η εκπαίδευση είναι ένα πανάκριβο σπορ...

 

*Ότι καταφέρνω,κερδίζω,μαθαίνω είναι αφιερωμένο στα αδέρφια μου, τον Σπαϊκ, τον Βύρωνα, την Κούκλα, την Βανίλλια και τον Λάκη.

Σας ευχαριστώ για ότι μου μάθατε και σας αγαπώ πολύ. 

 

                                        Happydogs. We teaching dogs with heart!

                                                           Βασίλης Μπορομπόκας,CPDT,DBC,DADTrainer

                                                           Μετεκπαιδευμένος σε Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Κροατία Πολωνία και Σκωτία

                                                           6979114039

                                                           Eπαγγελματίας Εκπαιδευτής-Σύμβουλος Συμπεριφοράς

                                                           Canine Behavior and Training Services

 

                                                       

                                                        

                                                                                       

                                                                     

                                                                        

                                                                         

                                                                         

 

                                                                                                                                                

 

                                                                              

                                                                          

                                                                    

                                                                        

                                                                        

                                                                   

                                            

 
 
             

                                      

 

Βιογραφικό σημείωμα

  • Βιογραφικό σημείωμα

    17 χρόνια γνώσης, εμπειρίας και αφοσίωσης στην εκπαίδευση σκύλων.

    Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Πάντα ήξερα ότι θα δούλευα με ζώα απλά δεν ήξερα το πότε. Αυτό τελικά έγινε το 1999 όταν και μπήκα στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλων και εργάστηκα για 2 χρόνια ως εκπαιδεύομενος στη βασική υπακοή αλλά και σε καθήκοντα ασφαλείας.

    Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime