Γιατί αγαπάμε τους σκύλους?

Ρητορική ερώτηση? 
Μπα, περισσότερο συναισθηματική θα έλεγα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν, όπως και εγώ τους σκύλους. Είναι οι φίλοι τους, τα παιδιά τους, οι σύντροφοι, η οικογένεια, ο καλύτερος φίλος που θα ήθελαν να έχουν.

Είμαστε σχεδόν 15.000 χρόνια παρέα, τρομερό ε? 
Πως λοιπόν να μην είναι ποτισμένο το DNA και των δυο μας για συντροφικότητα, γέμισμα, παρέα, φροντίδα, γέλιο...Μάλιστα Αμερικάνοι εξελικτικοί βιολόγοι αναφέρουν πως πότε στην Ιστορία δεν συνεργάστηκαν τόσο καλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δύο διαφορετικά θηλαστικά!!!

Εγώ προσωπικά από τότε που με θυμάμαι ήμουν πολύ δεμένος με έναν ιδιαίτερο τρόπο μαζί τους. Δηλαδή μπορεί να ήμουν με τους συμμαθητές μου και ενώ είμασταν όλοι μαζί, εγώ "χανόμουν" στην εικόνα ενός σκύλου που περνούσε εκείνη τη στιγμή.
Δουλεύω με ανθρώπους και νιώθω περήφανος οταν βλέπω πόσο πολυ αγαπουν και νοιαζονται για τους σκύλους τους.
Ένας απομονωμένος σκύλος είναι ένα μαραμένο λουλούδι...δεν μπορεί να σου δείξει την ομορφιά του, ούτε και να σε κάνει καλύτερο.

Θυμάμαι πριν 20 χρόνια σε μια πολύ δύσκολη φάση, σε μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μου, οι γονείς μου αποφάσισαν να μου πάρουν έναν σκύλο, ένα φανταστικό Γερμανικό Ποιμενικό.
Περιττό να πω, πως κυριολεκτικά μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους και έβγαλε από μέσα μας την ανέκφραστη και μπλοκαρισμένη αγάπη που υπήρχε στο σπίτι μας. Το τι του χρωστώ είναι μεγάλη ιστορία...Νομίζω πως μου έσωσε τη ζωή. Μετά από εφτά χρόνια ακόμη για τον Spike μιλάμε στο σπίτι...

Πάμε λοιπόν.

1. Μας αφήνουν να είμαστε ο εαυτός μας. Να μη ντραπούμε να δείξουμε αγάπη, συγκίνηση, τρυφερότητα. 
2. Μας αγαπούν, Δεν ζητούν να γίνουμε κάτι άλλο για να μας αποδεχτούν.
3. Μας κάνουν να νιώθουμε χρήσιμοι, υπεύθυνοι για μια ζωή.
4. Μας κάνουν χαλαρούς, γνωρίζουμε κόσμο με έναν σκύλο, μας χαιρετά ο κόσμος, ξεφεύγουμε από την σκυθρωπή καθημερινότητα.
5. Μας κινητοποιούν, να περπατήσουμε,να βγούμε, με βροχή, κρύο,ζέστη,πρωί,βράδυ...
6. Μας κάνουν να γελάμε! Και πολύ μάλιστα...
7. Μας μαθαίνουν να έχουμε αυτοσυγκράτηση, να μπαίνουμε στη θέση του άλλου.
8. Μας μαθαίνουν να φροντίζουμε χωρίς να περιμένουμε ανταπόκριση. Απλά γιατί το θέλουμε.
9. Μας μαθαίνουν να κάνουμε αγκαλιές. 
10.Μας μαθαίνουν να μοιραζόμαστε...το χρόνο μας. Την στιγμή που θα θες να κάνεις κάτι άλλο ομως θα πρέπει να μοιράσεις τον εαυτό σου για να χαρεί και ο σκύλος σου.

Με πολύ-πολύ σκυλοαγάπη,
Βασίλης Μπορομπόκας

 

 
(All rights reserved. Happydogs.gr ) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime