Συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εγώ και το κουτάβι μου η Sugar συμμετείχαμε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης "Give me a paw" το οποίο διευθύνει η κτηνιάτρος κα Σταθοπούλου και έχει ως αντικείμενο την συνεισφορά των σκύλων στην εκπαίδευση των μαθητών. Μια πρωτοποριακή κίνηση για την Ελλάδα, αλλά ήδη καθιερωμένη σε χώρες του εξωτερικού. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου οι μικροί μαθητές διαβάζουν και αλληλεπιδρούν με σκύλους κατά τη διάρκεια του μαθήματος με στόχο τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοποεποίθηση,ασφάλεια και να νιώθουν άνετα στην τάξη τους.

Η παρουσία ενός σκύλου έχει θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται άνετα. Οι σκύλοι ακόμη μπορούν να βοηθούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς είναι εξαιρετικοί ακροατές. Αυτό το είδα και το έζησα απο πρώτο χέρι και κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της εκπομπής και πόσο χαρούμενα ένιωθαν τα παιδιά με την παρουσία της Sugar.

Όλες οι έρευνες που δημοσιεύονται στο εξωτερικό συγκλίνουν στο πόσο πολύ βοηθούν οι σκύλοι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Όλα αυτά τα προγράμματα ξεκίνησαν με συνεργασίες, ψυχολόγων,εκπαιδευτών,δασκάλων κλπ ώστε να βελτιωθεί η απόδοση των μαθητών.

Άποψη μου όμως είναι πως έτσι γίνεται και πιο διασκεδατική η εκπαίδευση!

Από εκείνη όμως την πρώτη της συνέντευξη μεσολάβησαν πολλές και σημαντικές. Ενδεικτικά αναφέρω, την κα.Γερμανού (Εpsilon TV), τον κ.Τράγκα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM), τον κ.Φραντζεσκάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Κ), τον κ.Σούκα (STAR-WEBTV), την κα.Δημητριάδη(LIFO.GR) τον κ.Νταλατάριοφ (GAZZETA.GR), την κα.Καραμολέγκου (DOGGRIN.GR), την κα.Μπάλαρη (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM), την κα.Βεργιώτη (STAR.GR), τον κ. Κιούση (LIVEMEDIA NEWS), τον κ.Αναστασιάδη (ΣΚΑΙ 92.6FM), ενώ δεκάδες sites, περιοδικά και free press εφημερίδες έχουν αναδημοσιεύσει συνεντεύξεις μου.

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime