Eίπαν για εμάς.

 (στο σεμινάριο του Dr.Ian Dunbar και του Doggo.nl στην Ολλανδία) (στο σεμινάριο του Dr.Ian Dunbar και του Doggo.nl στην Ολλανδία)

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι...Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες?

Καλή ανάγνωση...

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ (ΜΙLEY - ΗΜΙΑΙΜΗ)

Miley

H Miley βρέθηκε στο δρόμο μαζί με τα αδερφάκια της από μία φίλη μας. Από κει ήρθε στα χέρια μας και μιας και είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε σκυλάκι στο σπίτι και ουσιαστικά χωρίς να γνωρίζουμε πως να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις, η Miley έγινε ένα φωνακλάδικο, απαιτητικό ( και θρασύ μερικές φορές ) σκυλάκι 3 ετών. Επειδή την αγαπάμε πολύ και παρ όλη την τρέλα της, έγινε μέλος της οικογένειας μας και αποφασίσαμε έστω και λίγο καθυστερημένα να την εκπαιδεύσουμε. Η καλύτερα να εκπαιδευτούμε οικογενειακώς!!

Αρχίσαμε το ψάξιμο λοιπόν (αρχικά μέσω ίντερνετ) και αφού πήραμε τη γνώμη "ειδικού" μέσω τηλεφώνου ότι έχουμε ένα φοβικό, δυστυχισμένο και χωρίς αυτοπεποίθηση ζώο, η καλή μας φίλη που βρήκε την miley, σαν καλή νονά μας βρήκε και την λύση....

Έτσι γνωρίζαμε τον Βασίλη! Τον ευγενικό, χαμογελαστό και εξαιρετικό επαγγελματία Βασίλη ή αλλιώς τον σωτήρα μας!!! 
Το κορίτσι φυσικά τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή (βοήθησε λίγο και το ζαμπονακι βέβαια!)...Στους λίγους μήνες που χρειάστηκε για να ολοκληρώσουμε την βασική μας εκπαίδευση, ο μάγος Βασίλης, μας έμαθε πολλά πράγματα. Κατ αρχάς αναπτέρωσε το ηθικό μας λέγοντας μας, ότι έχουμε ένα πανέξυπνο ζώο, οτι μας αγαπάει, μας προστατεύει και ότι σύντομα θα μπορούσαμε να λύσουμε ,αν όχι όλα,τα περισσότερα προβλήματα μας... Έτσι και έγινε!

Πλέον βγαίνουμε βόλτες , κάνουμε συχνά νέους φίλους , ενώ παράλληλα γλιτώσαμε και λίγη κούραση από την συνεχή καθαριότητα, γιατί μάθαμε να κάνουμε και την ανάγκη μας έξω. Μάθαμε να δείχνουμε την χαρά μας όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι (και είναι πολύ μεγάλη) χωρίς να γρατζουνάμε και να γεμίζουμε τρίχες ανεβαίνοντας πάνω στους καλεσμένους μας. 
Είμαστε πιο χαλαροί και έχουμε μέχρι και προσκλήσεις σε φιλικά σπίτια τα οποία έχουν μωρά παιδιά και δεν έχουν κατοικίδια, γιατί πολύ απλά λατρεύουμε όλα τα παιδιά! Μιλάω στον πληθυντικό γιατί μαζί με την Μiley εκπαιδευτήκαμε και εμείς!!!

Αγαπάμε αλλά βάζουμε και όρια. Πλέον προσπαθούμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο με το σκυλάκι μας χωρίς να την αφήνουμε να μας εκμεταλλεύεται όπως παλιά! Γενικά απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές χωρίς νευρά, φωνές και χαμό! Όσα ευχαριστώ και να πούμε δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη μας!
Επιπλέον αποκτήσαμε 4 καινούριους φίλους, τον Βασίλη, την Σοφία, το Φοίβο (σύντομα) και την πάντα γελαστή Sugar!Να σαι καλά Βασίλη!

Να σαι καλά οικογένεια του Βασίλη,που τον στερείσαι ατέλειωτες ώρες για να βοηθάει οικογένειες όπως βοήθησε τη δική μας!keep going!!! 
Γιάννης- Γεωργία - Miley

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΔΑΝΟΣ (RIHANA - ΗΜΙΑΙΜΗ)

rihana

"Η Rihana είναι ένα υπέροχο ημίαιμο μαύρο λαμπραντόρ που μπήκε στη ζωή μας σε ηλικία περίπου 3 μηνών. 

Ήταν το πρώτο σκυλάκι που απέκτησε η οικογένεια. Εγώ η γυναίκα μου και οι δύο μου κόρες ηλικίας 13 και 11 ετών.

Θέλω να πιστεύω ότι η αγάπη που της δείχνουμε πλησιάζει κοντά σε αυτήν που εισπράττουμε καθημερινά.

Όταν ήταν 8 μηνών, αποφασίσαμε να την εκπαιδεύσουμε. Ο Βασίλης ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής που μίλησα στο τηλέφωνο μετά από την σχετική αναζήτηση στο internet.

Από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ο Βασίλης με έκανε να νιώσω την αγάπη του για τα τετράποδα και μέσα από την εκπαίδευσή του αποσκοπεί να μπορούμε να χαρούμε κάθε ώρα, κάθε βόλτα στο πάρκο, στην καφετέρια, στην ταβέρνα κλπ.

Δηλαδή ακριβώς αυτό που ζητούσαμε κι εμείς.

Πράγματι η πρώτη γνωριμία όσο και κάθε μάθημα με τη Rihana, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία ως προς τον τρόπο που την προσέγγιζε αλλά και ως προς τις χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που έδινε και σε εμάς.

Με φιλική προσέγγιση, επιβράβευση (με ωραίο παριζάκι γαλοπούλας) και υπομονή όταν χρειάστηκε είδαμε μετά από 10 περίπου μαθήματα τη Rihana να εκτελεί τις εντολές «κάτσε», «κάτω», «μείνε», «έλα» και «άστο» ενώ η βόλτα μαζί της έγινε σαφώς πιο ευχάριστη αφού σταμάτησε να τραβάει σαν … τρένο και άρχισε να βαδίζει κοντά μας.

Θα συνιστούσα το Βασίλη ανεπιφύλακτα. Είναι ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής, άριστος επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, που παρά τη σύντομη γνωριμία μας θα τον θεωρώ πάντα έναν καλό φίλο.

Ευχαριστούμε Βασίλη και ελπίζουμε σύντομα να απολαύσουμε και κάποιες βόλτες παρέα και η Rihana με τη 

Sugar να γίνουν κι εκείνες δύο καλές φίλες."

ΠΑΡΗΣ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ (CARMEN - ΓΕΡΜ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

KarmenΗ Carmen είναι μια πανέμορφη λυκοσκυλίτσα που ήρθε στη ζωή μας σε ηλικία 2,5 μηνών. Είναι το πρώτο μας σκυλάκι και θεωρήσαμε ότι η βοήθεια από έναν εκπαιδευτή θα ήταν απαραίτητη και μάλιστα από μικρή ηλικία, λόγω και του μεγάλου μεγέθους της. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και αφότου είδαμε προσωπικές σελίδες αρκετών εκπαιδευτών, καταλήξαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με δύο εκπαιδευτές που είχαν τις καλύτερες “συστάσεις”. 

Ο Βασίλης ήταν η ξεκάθαρη επιλογή. Από το πρώτο τηλεφώνημα σου μεταφέρει την όρεξή του και την αγάπη του για αυτό που κάνει και σε γεμίζει εμπιστοσύνη. 
Όταν η Carmen λοιπόν έφτασε περίπου 4,5 μηνών ξεκινήσαμε τα μαθήματα. Για να μην μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, ξεκίνησε ντροπαλή και φοβισμένη με τον έξω κόσμο πράγμα που οδηγούσε σε πολύ ανήσυχες βόλτες και ταυτόχρονα δεν είχε πολλές γνώσεις περί “υπακοής” και καλής συμπεριφοράς στο σπίτι πέρα από κάποιες βασικές εντολές που είχαμε προσπαθήσει να της μάθουμε διαβάζοντας στο διαδίκτυο. 
Σήμερα, περίπου 10 μηνών πλέον, είναι ένα άλλο σκυλί. Είναι κοινωνικότατη, παιχνιδιάρα και ναζιάρα αλλά ταυτόχρονα υπάκουη και απίστευτη στη βόλτα. Σε σημείο που “ξεχνάμε” ότι είναι εκεί. Εντός σπιτιού δε, ακόμη καλύτερη. Δεν πειράζει πλέον τίποτα, δεν κάνει ζημιές, είναι ήσυχη όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι και γενικά είναι η καλύτερη παρέα που μπορεί να ζητήσει κανείς. 
 Μπορεί, όπως δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει ο Βασίλης, τα αποτελέσματα αυτά να οφείλονται και στην δική μας προσπάθεια και επιμονή (και αυστηρότητα πολλές φορές) κατά την εκπαίδευση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τον Βασίλη. 
Μας έδωσε κατευθύνσεις. Μας είπε τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Και μας έδωσε και την αυτοπεποίθηση να το κάνουμε, λύνοντας απορίες όποτε τις είχαμε. Ξανά και ξανά. Η επικοινωνία μαζί του ήταν τόσο άμεση και ειλικρινής, που από δάσκαλος έγινε φίλος.
Δεν υπάρχει μαγική λύση για το μεγάλωμα και την εκπαίδευση ενός σκύλου, όπως και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Αλλά, με υπομονή, επιμονή και έναν πραγματικά σπουδαίο δάσκαλο, όπως ο Βασίλης, η επιτυχία είναι απλά θέμα χρόνου.

Βασίλη ολόψυχα σε ευχαριστούμε πολύ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΛΩΚΑΣ (KΛΑΙΡΗ - ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ)

KLARH

Τον Βασίλη τον γνώρισαμε τυχαία μέσα από το Ίντερνετ . Ήταν ένας από τους 3 εκπαιδευτές που μας κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρoν μέσα από τα site τους .
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και με τους 3 επιλέξαμε τον Βασίλη . Μας κέρδισε αμέσως καθως απο τον σύντομο διάλογο που είχαμε μαζί του καταλάβαμε ότι η εκπαίδευση σκύλων ειναι πρώτα απο όλα πάθος για αυτόν και μετά επάγγελμα .
Δεν πέσαμε έξω !!!'
Το κοκερακι μας η Clery με το τέλος της βασικής εκπαίδευσης της ήταν πραγματικά άλλο σκυλάκι !!! 
Φίλε Βασίλη σε ευχαριστούμε πρώτα απο όλα για την ΥΠΑΚΟΗ που δίδαξες στην Clery μας, αλλά και για αυτά που έμαθες σε εμάς στο θέμα της επικοινωνίας και της κατανόησης του τετράποδου φίλου μας !!!
Να είσαι πάντα καλά !!!
Πολλά φιλία 
Σταμάτης - Αναστασία 

ΚΑΡΜΕΝ ΝΥΧΑ (ΔΑΦΝΗ - ΕΛΛ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

28.10.14 video dogs 053

Ξαφνικά μπήκε η Δάφνη, ένα Ελληνικό ποιμενικό, στη ζωή μας.
Από μια τελείως ελεύθερη ζωή στο εξοχικό 8 στρεμμάτων, σε διαμέρισμα στην Αθήνα 90 τμ., σε ηλικία 5 μηνών. Μεγάλη αλλαγή για τη Δάφνη και για μας.
Παλέψαμε όλοι μας ένα μήνα για την προσαρμογή και διαπιστώσαμε ότι χρειαζόμαστε επαγγελματική βοήθεια από έναν εκπαιδευτή σκύλων.
Ψάξαμε στο internet, μιλήσαμε στο τηλέφωνο με αρκετούς. Μας άρεσε από την πρώτη στιγμή ο τρόπος του Βασίλη Μπορομπόκα.
Αγαπάει πραγματικά τα σκυλιά. Το νιώθεις. Σαν να γνωρίζει πως σκέφτεται ο σκύλος.
Έχει ερευνητικό πνεύμα και αναζητάει νέες γνώσεις και απόψεις στον τομέα του, μέσω διεθνών σεμιναρίων και σχέσεων με κορυφαίους εκπαιδευτές σκύλων του εξωτερικού.
Απλόχερα μοίραζε ο Βασίλης την γνώση του μαζί μας. Έδειξε εμάς και τη Δάφνη τρόπους για το πώς μπορεί ο άνθρωπος και ο σκύλος να συμβιώνουν καλύτερα μαζί, χωρίς προβλήματα και εντάσεις.
Ευχαριστώ για όλα , Βασίλη.
Κώστας, Κάρμεν, Μαριάνθη και Δάφνη.

ΚΑΤΙΑ ΤΣiΑΜΗ (ΜΠΑΡΝΕΪ - ΜΑΛΤΕΖ)

Thumbnail preview

Γεια σας!

Είμαι ο Barney,ένα γλυκό,ζωηρό και παρεξηγημένο μαλτεζάκι! Κάποιοι με έλεγαν νευρικό,άλλοι άγριο,άλλοι έκριναν τα αφεντικά μου που δεν μου έβαζαν όρια...Και εγώ στεναχωριόμουν γιατί δεν ήξερα ότι με τη συμπεριφορά μου τους εκνεύριζα,αλλά ούτε και αυτοί καταλάβαιναν ότι και εγώ ήθελα το χρόνο μου! Κάναμε και οι 3 μας λάθη.. Μια μέρα μου έφεραν στο σπίτι το Βασίλη..για να με "επαναφέρει στην τάξη"..."Εντάξει! Ούτε καν θα τον ακούσω" σκέφτηκα..Όμως ο Βασίλης δεν μου φώναζε..με άφησε να τον πλησιάσω σιγά-σιγά, όπως εγώ ήθελα,σεβόταν το χώρο μoυ...
Έπαιζε μαζί μου και με επιβράβευε πάντα όταν έκανα κάτι αποδεκτό! Με βοήθησε να εμπιστευτώ τα αφεντικά μου, να τα ακούω και παράλληλα βοήθησε και τα ίδια να καταλάβουν εμένα και τις ανάγκες μου! Όλοι μαζί κάναμε σπουδαία δουλειά! Τώρα είμαστε όλοι μας πολύ πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, καθώς όλοι μας έχουμε εκπαιδευτεί από τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!
Σ ευχαριστώ πολύ Βασίλη!!! Και η Κάτια με το Μιχάλη σε ευχαριστούν ακόμα πιο πολύ!!!  Είσαι ο καλύτερος!!!!!!! Μακάρι όλοι οι φίλοι μου και τα αφεντικά τους να είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς και να σε γνωρίσουν!

Υ.Γ. Ένα τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ για όλα τα γευστικά παριζάκια που μου έδωσες!!! Γαβ γαβ!!! :-)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ ( ΙΡΜΑ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

irma

Η Ίρμα.... λιγότερο από 2 ετών, συνδυασμός τσοπανόσκυλου με βέλγικο...την παραλάβαμε 7 μηνών. Και μάλιστα χωρίς εμπειρία από σκυλιά.

Φίλε Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για όσα μας έμαθες και σε εμένα (κυρίως) και σε εκείνη, ώστε να είμαστε τόσο καλή παρέα. 
Πήγαμε τις πρώτες της διακοπές και η δεσποινίς ήταν άψογη τόσο μέσα στο δωμάτιο, αν και πάντα ζει έξω στο σπίτι της, όσο και στις βόλτες, στη θάλασσα, σε ταβέρνες κλπ...

Μπράβο της και κυρίως μπράβο σου που μας βοήθησες να είμαστε τόσο καλός συνδυασμός. Υπάκουη, θετική, χαρούμενη, κοινωνική... όλα τα καλά δηλαδή... 
Σε ευχαριστώ και πάλι και εις το επανιδείν!

 

AΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΗ (ΠΟΥΚΑ - ΓΕΡΜ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

Pouka

Η Πούκα είναι ένα δραστήριο σκυλάκι 9 μηνών. Το βασικότερο πρόβλημα που είχαμε ήταν στην βόλτα. Eκτός ότι τράβαγε αρκετά, έβγαζε και τρομερή επιθετικότητα στα άλλα ζώα (σκυλιά-γάτες-περιστέρια).Με τον Βασίλη ειχαμε πολύ καλή συνεργασία παρόλο που στην αρχή η Πούκα ήταν επιφυλακτικη.Δυστυχώς είχαμε έρθει σε επαφή με έναν άλλον εκπαιδευτή,(πριν τον Βασίλη) ο οποίος είχε καταφέρει με ένα μόνο μάθημα να την τρομαξει αρκετά. Ο Βασίλης κατάλαβε αμέσως τον χαρακτήρα της και λειτούργησε ανάλογα. Δεν έμαθε μόνο στην Πούκα πως πρέπει να φέρεται αλλά και σε εμάς πως πρέπει να την αντιμετωπιζουμε. Τώρα κατάλαβα τι ειναι "θετική εκπαίδευση" στην πραγματικότητα. Το μόνο που πρέπει είναι να το ψάχνουμε λίγο περισσότερο.....Ευχαριστώ Βασίλη

EΡΗ ΚΟΥΡΗ (ΑΥΡΑ - ΜΠΟΞΕΡ )

150 476x640

Με λένε Αύρα και είμαι μια αξιολάτρευτη μποξερινα 1,5 έτους, πολύ χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια αλλά εντελώς ανυπάκουη!!!! Πήρα τον αέρα της μαμάς μου από την πρώτη στιγμή κι έγινα αρχηγός στο σπίτι μας,φτάνοντας την στα όρια της απελπισίας!!!

Μέχρι που μια μέρα μου έφερε στο σπίτι τον Βασίλη!!! 
Ωραίος τύπος και με πολλές λιχουδιές!!! Τον συμπάθησα αμέσως... 
Ο Βασίλης με υπομονή κι επιβράβευση, μ'έμαθε ένα σωρό πράγματα και μαντέψτε, δεν εκπαίδευσε μόνο εμένα!!!!

Πρώτα εκπαίδευσε τη μαμά μου!!!
Τώρα πια είμαστε και οι δυο πολύ χαρούμενες... Άρχισαν πάλι να έρχονται φίλοι στο σπίτι μας,απολαμβάνουμε τις βόλτες μας και η συμβίωση μας έγινε πολύ πιο εύκολη!!!! 
Έχω κάνει τη μαμά μου πολύ περήφανη και το οφείλουμε αποκλειστικά στο Βασίλη!!!!

Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ Βασίλη!!!

ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (ΡΩΜΑΙΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

Thumbnail preview

Έφτασε η στιγμή να πω μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές ότι πραγματικά νιώθω για τον ΦΙΛΟ πλέον Βασίλη. Τα μαθήματα με τον Ρωμαίο ολοκληρώθηκαν και θεωρώ ότι αποφοίτησε με άριστα. Πρίν ξεκινήσουμε δεν είχα τέτοια προσδοκία.Ο λόγος ήταν ότι ο Ρωμαίος στον 13ο μήνα είχε γίνει ένας πολύ δυνατός και υπερκινητικός σκύλος που κάθε φορά που προσπαθούσα να τον πάω βόλτα νόμιζα ότι με τραβούσε τρακτέρ...Επίσης στον χώρο του κήπου πηδούσε επάνω σου αρπάζοντας τα μανίκια των ρούχων κλπ.

Μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλη ο οποίος με θετικό τρόπο μάθησης άλλαξε πλήρως την κακή συμπεριφορά του Ρωμαίου με αποτέλεσμα να μπορούμε να καθήσουμε σε ένα cafe ήρεμα, να κάνουμε βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο κλπ.

Μην ξεχνάμε βέβαια και την απαραίτητη συνεισφορά του ιδιοκτήτη ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΑΖΙ με τον σκύλο του όσο περισσότερο μπορεί...Αυτά τα πολύ λίγα...

Ευχαριστώ Bill,

Ηλίας. 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ (ΠΙΝΤΣΙ - ΗΜΙΑΙΜΗ)

Thumbnail preview

O Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται. Η επίδραση του ήταν καταλυτική στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά της Πίντσι γιατί εντόπισε τις ανασφάλειες και τις φοβίες της και κατάφερε με την ηρεμία, τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του να την κάνει να νιώσει ασφάλεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της.

Παράλληλα μας βοήθησε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και μου έδειξε πόσο σημαντικό είναι να της αφιερώνω ποιοτικό χρόνο.

Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα!

ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΑΣΗ (ΚΙΚΑ -ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ )

Thumbnail previewH Kika είναι μια καλόκαρδη και πανέξυπνη Λαμπραντορίνα (όχι επειδή είναι το σκυλί μου-ισχύει κατά γενική ομολογία). Η πολύ μεγάλη αγάπη της όμως ήταν αυτή που με έκανε να καλέσω τον Βασίλη να μας βοηθήσει, κι αυτό γιατί είχε γίνει κατά κάποιο τρόπο επικίνδυνη. Πόσες γιαγιάδες και πόσα παιδάκια κόντεψε να ρίξει κάτω από την χαρά της ούτε κι εγώ ξέρω.!!Ο Βασίλης κατάφερε να την κάνει να τον αγαπήσει από το πρώτο κιόλας μάθημα,αλλά παράλληλα να τον δει και σαν τον δάσκαλο της. Η αλλαγή ήταν ραγδαία. Η υπακοή της βελτιώθηκε πολύ και επιτέλους μπορούσαμε να πάμε κι εμείς βόλτα χωρίς να μας τραβάει..
Το βασικότερο για μένα και την οικογένεια μου είναι ότι το σκυλί μας, περίμενε πως και πως να τον δει και να κάνουν μάθημα, κάτι που σημαίνει ότι η αγάπη τους δεν είχε όρια..
Βασίλη χαίρομαι πολύ που γνωριστήκαμε και να είσαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για την Kika.

Βαρβάρα -Kika

ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΓΓΑ (ΠΡΙΝΣ - ΣΠΙΤΖ)

H εκπαίδευση με τον Βασίλη γίνεται απόλαυση !!! Και σαλαμάκι αλλά και πρωτίστως Αγάπη! Εμάς μας βοήθησες να χτίσουμε μέρα με την μέρα την κοινή μας ζωή με τον Prince γιατί αφενός εκείνος εκπαιδεύεται και μαθαινει για το πως πρέπει να φέρεται και αφετέρου εμείς πως πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ! 
Happy dogs = Happy life 
Σε ευχαριστω πολύ δάσκαλε για όσα μαθαίνεις αλλά και για όσα δίνεις στον Prince!

 

ΠΕΛΛΗ ΓΙΟΒΑΝΟΥ  ( ΡΕΞ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

Rex

Ο σκυλάκος μου o Rex, είναι ένας καλόψυχος και υπάκουος γερμανικός ποιμενικός τριών χρονών,που,παρότι εκπαιδεύτηκε πολύ μικρός,διαπίστωσα ότι δεν είχε κατανοήσει πλήρως κάποιες βασικές εντολές και επιτρεπόμενες ή μη,συμπεριφορες (εντολές, *Μείνε*, κυνήγι γατών κ.τ.λ.).
Σε μιά από τις καθιερωμένες μας απογευματινές βόλτες συνάντησα το Βασίλη και η γνωριμία μας ήταν καθοριστική!

Ο Βασίλης, με την ηρεμία, την υπομονή και τη μεταδοτικότητα που διαθέτει, μας βοήθησε να ρυθμίσουμε τα θεματάκια που είχαμε σε μικρό χρονικό διάστημα και με μοναδικό τρόπο (θετική εκπαίδευση).

Η καθημερινότητά μας βελτιώθηκε αισθητά και αλλάξαμε τρόπους και συνήθειες.Τον ευχαριστώ θερμά, γιατί δε βοήθησε μόνο το Rex,αλλά και εμένα να κατανοήσω περισσότερο τις δυνατότητές μου.

Βασίλη, εγώ και ο Rex,σε ευχαριστούμε ολόψυχα για τη πολύτιμη βοήθειά σου και να ξέρεις ότι είσαι φίλος μας και σε αγαπάμε!

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΟΥ ( ΦΡΕΝΤΙ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ )

Freddy

Ένα χρόνο πριν βρήκα ένα κουταβάκι στο δρόμο. Μέσα σε 1 χρόνο το κουταβάκι έγινε θηρίο και πριν αρχίσω να αφήνω ένα,ένα τα μέλη του σώματός μου... στο δρόμο,στην αυλή,στο πεζοδρόμιο ή όπου αλλού πήγαινα με τον ατίθασο Φρέντι (λαμπραντόρ/βέλγικο ποιμενικό) κάλεσα βοήθεια...και εδώ...έρχεται ο Βασίλης. Η ήρεμη δύναμη του σύμπαντος. Μας έβαλε σε μια αρμονική συμβίωση με τον Φρέντι. Εκπαιδευτήκαμε και οι δύο με πολύ ευχάριστο και πραγματικά θετικό τρόπο,στον χώρο μας!

Δεν μου άφησε άλυτα θέματα ή ερωτηματικά. Πάντα ευχάριστος και ετοιμοπόλεμος με γνώσεις που τις εφαρμόζει όντως στην πράξη.
Μην σας κουράζω...είναι απλά τα πράγματα...Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕKΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

ΤΕΛΟΣ.
Δεν περιγράφω άλλο...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ΜΑΡΛΕΪ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ )

Thumbnail preview

O Μαρλεϊ είναι ένα πανέμορφο Λαμπραντόρ 15 μηνών αλλά εξίσου ατίθασο ακόμη και μετά την πρώτη "εκπαίδευση" που είχε. Η συμπεριφορά του είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει κυριολεκτικά με το κεφάλι πάνω στην πόρτα όταν άκουγε το κουδούνι, να τραβάει σαν νταλίκα στις βόλτες του, να χοροπηδάει πάνω σε όλους και γενικά να ανεβάζει σφυγμούς με το παραμικρό. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ όμως από το πρώτο μάθημα με τον Βασίλη,η συμπεριφορά του άλλαξε,αφού ο Βασίλης του έδειξε με απλούς κ ταυτόχρονα θετικούς τρόπους πως να συμπεριφέρεται και πως οι δυο μας θα χαρούμε τη συμβίωση μας.

 Μπιλάκο σε ευχαριστώ που κατάφερες να μην χρειαστεί να... αλλάξω πόρτα,να μπορώ να χαρώ έναν καφέ με τον Μάρλεϊ και να έρχονται και πάλι φίλοι μου στο σπίτι.Έχεις την εμπειρία, τον κατάλληλο τρόπο και την απαιτούμενη αγάπη στα ζώα.

Να είσαι καλά man.

 

ΑΚΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ( ΝΤΕΞΤΕΡ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ)

Thumbnail preview

Ο Dexter είναι ο πρώτος μου σκύλος και ένα όνειρο που είχα από μικρός. Σαν πρώτο μου σκυλί όλα ήταν δύσκολα και έτσι μπήκε στη ζωή μου ο Βασίλης. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι είναι "σκυλάνθρωπος" όπου μου έδωσε να καταλάβω πως για να συνυπάρξω με τον μικρό, πρέπει να γίνω εγώ σκύλος και όχι ο σκύλος άνθρωπος...Επίσης μου έμαθε πως να βάζω σωστά όρια.

Ο Βασίλης τελικά δεν είναι απλά ένας εκπαιδευτής σκύλων, αλλά ένας εκπαιδευτής σκύλων και ανθρώπων!

Bill thank you!

 

IΦΙΓΕΝΕΙΑ ΛΕΚΚΑ ( ΜΑΝΗ - ΗΜΙΑΙΜΗ )

ΜΑΝΗ

Ο Βασίλης Μπορομπόκας ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής σκύλων με τον οποίο συνεργάστηκα ποτέ, αν και είχα την ευτυχία να ζήσω συνολικά με 7 σκύλους κατά την διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων.

Οι συστάσεις που πήρα για τον Βασίλη απο την κτηνίατρο με την οποία συνεργάζομαι, αλλά και απο πάρα πολλούς πελάτες του ήταν εξαιρετικές! Οι πληροφορίες που διάβασα στο site του σχετικά με την μέθοδο θετικής εκπαίδευσης σκύλων την οποία χρησιμοποιεί, με έπεισαν άμεσα ότι ήταν ο κατάλληλος εκπαιδευτής για να βοηθήσει την Μάνη, το ημίαιμο κουταβάκι που μπήκε στην ζωή μου τον περασμένο Μάιο.

Η Μάνη ήταν αδέσποτη και κακοποιημένη (ψυχικά και σωματικά), ανασφαλής και με αμέτρητες φοβίες, όμως ο Βασίλης με την υπομονή του, τις πολύτιμες γνώσεις του και τον προσεκτικό και ήρεμο χειρισμό του βοήθησε την Μάνη να κοινωνικοποιηθεί και την "μεταμόρφωσε" κυριολεκτικά σε ένα υπάκουο και χαρούμενο κουτάβι με αυτοπεποίθηση και όρεξη για παιχνίδι!

Βασίλη σ'ευχαριστώ πολύ για όλα!

Σου είμαι ευγνώμων απο τα βάθη της καρδιάς μου!

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΕΑΣ (ΚΟΡΜΠΙ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ )

 Thumbnail preview

Μάθαμε για τον Βασίλη στο Internet ψάχνοντας να βρούμε τον κατάλληλο εκπαιδευτή για τον Κόρμπι μας. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση είμασταν σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά! Τα σημεία που θέλαμε να βελτιώσουμε ήταν να υπακούει ο Κόρμπι στις βόλτες,να μην τραβάει με το λουρί του και να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν συναντούσαμε άλλους σκύλους.

Ο Βασίλης με τις κατάλληλες τεχνικές,την επιβράβευση και τα μαθήματα σε πραγματικές και διαφορετικές συνθήκες βοήθησε τον Κόρμπι να είναι πιο κοινωνικός με τα άλλα σκυλιά, να χαίρεται τη βόλτα, να είναι πιο υπάκουος,αλλά βασικά βόηθησε και εμάς να τον καταλάβουμε καλύτερα.Με τον Κόρμπι επικοινωνούμε καλύτερα και έχουμε μια τέλεια συνεργασία. Τώρα πια οι βόλτες μας είναι πιο συχνές και τις απολαμβάνουμε!

Σε ευχαριστούμε

Θοδωρής,Ελευθερία,Κόρμπι.

 

KATEΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ( ΛΟΥΝΑ -ΗΜΙΑΙΜΗ )

Thumbnail preview

Μην έχοντας ιδέα για το τι είναι η θετική εκπαίδευση μας πρότειναν τον Βασίλη ώστε να αναλάβει την εκπαίδευση της μικρής μας Λούνα. Έτσι από το πρώτο κιόλας μάθημα καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν καταρτισμένο άνθρωπο ως προς το αντικείμενό του.Γιατί ο Βασίλης δεν μένει μόνο στην συμπεριφορά του σκύλου αλλά σου παρέχει και τα εφόδια που χρειάζεται ο άνθρωπος για να κατανοήσει και να συνυπάρξει με τον σκύλο αρμονικά. Εστιάζοντας σε αυτό, ο Βασίλης μας βοήθησε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την συμβίωση.

Η Λούνα πλέον είναι ένας χαρούμενος, παιχνιδιάρικος σκύλος που μας συντροφεύει αρμονικά σε όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Σε ευχαριστούμε Βασίλη!

Happy dog and Happy owners!!!! 

 

ΖΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ( ΛΙΛΟΥ - ΣΑΜΟΓΕΝΤ )

ΛΙΛΟΥ

Η Εκπαίδευση της μικρής μας Λιλού ξεκίνησε μόλις από την ηλικία των 3 μηνών και αποτέλεσε για εμάς μία συναρπαστική εμπειρία. Με τη βοήθεια του Βασίλη μπορέσαμε και γνωρίσαμε ακόμη καλύτερα το χαρακτήρα της και μάθαμε πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τις «δύσκολες» και «επείγουσες» καταστάσεις με επιβράβευση, χωρίς βία και ένταση.

Στην ουσία η εκπαίδευση αφορούσε περισσότερο εμάς και αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της όλης διαδικασίας. Πραγματικά αξίζει κανείς να εκπαιδεύσει το ζωάκι του καθώς το αποτέλεσμα θα τον εκπλήξει. Σε ευχαριστούμε και πάλι Βασίλη που με αληθινή αγάπη για αυτό που κάνεις κατάφερες να μας μεταδώσεις τις βασικές αρχές μιας σωστής εκπαίδευσης.

Συνέχισε έτσι!!!        

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ( ΜΠΕΛΑ - ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ )

Thumbnail preview

Φίλε Βασίλη,
δεν έχω πολλά να σου πω, πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ, που βοήθησες με την εμπειρία και τις συμβουλές σου να γίνει η συμβίωσή μας με τη Bella πιο ευχάριστη και απροβλημάτιστη!Σε ευχαριστούμε πολύ!
Χρήστος - Σοφία - Bella

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΗΣ (ΗΡΑ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ)

Thumbnail preview

Με αυτό το κείμενο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη γιατί βοήθησε εμένα και την κόρη μου να καταλάβουμε τις ανάγκες της σκυλίτσας μας και να μπορούμε να διαχειριστούμε με ηρεμία την εκπαίδευση της. Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα ως εκπαιδευτή για τον σκύλο σας, λόγω του πολύ καλού του χαρακτήρα αλλά και της πολύ καλής προσέγγισης που έχει με τα παιδιά.

Βασίλη σου ευχόμαστε καλή συνέχεια. Γιάννης και Ιφιγένεια.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΡΔΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ( ΑΛΜΑ - ΕΛΛ.ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ)

Thumbnail preview

Ζήσαμε οικογενειακώς επί 12 χρόνια με ένα γερμανικό ποιμενικό και αμέσως μετά είχαμε την "απαίτηση" η μικρή μας Άλμα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, σα να είχαμε ξεχάσει τα πρώτα χρόνια ενός σκύλου. Της δοθήκαμε ολοκληρωτικά και εκείνη σα γνήσιος σκύλος το εκμεταλλεύτηκε... και καλά έκανε!Η συμβολή του Βασίλη στην ομαλότερη συμβίωση με την Άλμα ήταν καθοριστική, όχι μόνο με την άρτια εκπαίδευσή της, αλλά με τη δική μας εκπαίδευση στο να γίνουμε λίγο περισσότερο σκύλοι από ό,τι εκείνη άνθρωπος.

Γι΄αυτόν κυρίως το λόγο ευχαριστώ το Βασίλη, γιατί μου υπενθύμισε τη δύναμη και την αξία της διαφορετικότητας όπως και τα όρια του καθενός μέσα σε μια οικογένεια!

Ευχαριστώ

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΠΛΟΥ - ΜΑΛΤΕΖ)

image 3

Η Μπλου, μαλτεζάκι, αγοράστηκε απο pet shop  σε ηλικία 5,5 μηνών. Ήξερε να πηγαίνει τουαλέτα εκεί που έτρωγε και κοιμόταν.. Πράγμα που δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα στη συμβίωση μας.
Δεν είχα αποφασίσει αν θα της μάθω να πηγαίνει τουαλέτα έξω ή μέσα στο σπίτι, στην πάνα.
Λάθη, λάθη, λάθη απο μέρος μου πολλά!
Στην πάνα πήγαινε απο την πρώτη στιγμή. Τα προβλήματα άρχισαν όταν στους 7 μήνες αποφάσισα να μάθει να πηγαίνει τουαλέτα έξω, στην βόλτα. Το πρόγραμμα της βόλτας της δεν ήταν ποτέ σταθερό. Μία τα έκανε σωστά, μία όχι.
Αφού γνωρίσαμε τον Βασίλη σε ηλικία 1 έτους μας υπέδειξε να έχει σταθερό πρόγραμμα βόλτας και η πάνα να μην φύγει ποτέ απο το σπίτι. Να σημειώσω ότι όταν δεν άφηνα πάνα, πάντα έβρισκα τσίσα και κακά σε σημεία διαφορετικά από εκεί που έμπαινε η πάνα και η ίδια χάλαγε τον κόσμο ακόμα κι όταν έλειπα μόνο 2 ώρες!
Χρειάστηκε να φεύγω πολλές φορές απο το σπίτι για μικρά χρονικά διαστήματα και να ξαναγυρνάω ούτως ώστε να συμφιλιωθεί με την ιδέα του αποχωρισμού.
Τελικά, με σταθερές βόλτες και παρά πολύ υπομονή και άπειρες απογοητεύσεις, φτάσαμε η Μπλου να περιμένει την βόλτα της για τις ανάγκες της, να μην χαλάει τον κόσμο όταν λείπω και μερικές φορές βρίσκω λίγα τσίσα στην πάνα όταν λείπω.
Με τον Βασίλη της μάθαμε τις βασικές εντολές. Οι οποίες χρειάζονται πολυ practice.Το σκυλάκι, όμως, βελτιώνεται.
Να σημειώσω εδώ ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι ειναι κολλημένο πάνω μου και δύσκολα εμπιστευόταν άνθρωπο. Για παράδειγμα πήγαινα για καφέ και όταν πήγαινα τουαλέτα και την άφηνα, ακόμα και με οικείο σε εκείνη πρόσωπο, χάλαγε τον κόσμο και με έκανε να αισθάνομαι πολυ άβολα και αρκετά άχρηστη "μαμά".
Ο Βασίλης διέγνωσε ότι το σκυλάκι θέλει υπομονή και το θέμα του ειναι ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κι απο εκεί πηγάζουν όλα τα προβλήματα στην συμπεριφορά της (βλ. φασαρία όταν λείπω, ακαθαρσίες παντού όταν λείπω και γενικότερα εκνευρισμός και ανασφάλεια όταν δεν είμαι στο οπτικό της πεδίο). Ο Βασίλης της έμαθε με πολύ υπομονή και ηρεμία να τον πλησιάζει και να κάθεται μαζί του αγκαλιά. Μέχρι τότε δύσκολα πήγαινε σε άλλον άνθρωπο εκτός από εμένα.
Επίσης, ο Βασίλης με καθησύχασε με το θέμα της ακατάστατης τουαλέτας και μου είπε ότι μόλις το σκυλάκι πάψει να κάνει υστερίες όταν μένει μόνο του, τότε θα μπει σε σειρά και το θέμα της τουαλέτας. Έτσι κι έγινε!
Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες τον τρόπο.
Θέλει πολύ δουλειά ακόμα από μέρους μου, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρω!
(Η Μπλου τώρα ειναι 1,5 έτους και η συμπεριφορά της συνεχώς βελτιώνεται...)
Ελένη και Μπλου Σταθοπούλου

ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΥΛΗ ( ΤΣΙΚΟ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ) 

Thumbnail preview

Ο Τσίκο, το μόλις 13 μηνών λαμπραντόρ μου, δεν ειναι απλά ο σκύλος μου, είναι το τέταρτο παιδί μου. Αυτό που μου αρέσει είναι οτι ο Τσίκο περνάει καλά την ώρα της εκπαίδευσης. Λατρεύει τον Βασίλη και θέλει να κάνει συνέχεια αυτά που του έχουμε μάθει για να μας ευχαριστεί. Το μάθημα το βλέπει σαν παιχνίδι, και κάνει και διαλείμματα! Νομίζω οτι για τον Τσίκο η καλύτερη επιβράβευση είναι να ακούει το μπράβο από τον Βασίλη.

Και για μένα να έχω ένα καλογυμνασμένο, ισορροπημένο, υπάκουο και ευτυχισμένο, τετράποδο αγοράκι!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΗΡΑ - ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ)

HΡΑ

Ο Βασίλης αγαπά αυτό που κάνει και κατά την γνώμη μου το κάνει καλά .Ενημερωμένος, χωρίς υφάκι, ευγενής
και πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. Για μένα είναι ο εκπαιδευτής ,που θα ήθελε ο καθένας για τον σκύλο του.
Η Ηρα και εγώ χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί του.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΤΣΗΣ (ΦΟΙΒΟΣ-ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ)
Thumbnail preview 
 
Στον Βασίλη τηλεφώνησα αυθόρμητα. Χωρίς καν να σκεφτώ τη σειρά με την οποία θα τηλεφωνήσω στους εκπαιδευτές που μου πρότειναν.
Τελικά, δε χρειάστηκε να καλέσω κάποιον άλλο. Έχοντας πια έναν τελείως διαφορετικό σκύλο σε χαρακτήρα,μπορώ ανεπιφύλακτα να δηλώσω πως τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου τις έχω πάρει αυθόρμητα(παρεμπιπτόντως μία από αυτές ήταν και η αγορά του Φοίβου).
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής σκύλων είμαι όμως σίγουρος πως είναι από τους πιο μεταδοτικούς τόσο σε σκύλους όσο και σε ανθρώπους.
Ειλικρινά-και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα μαθήματα- σε ευχαριστώ ήδη Φίλε.
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ( ΜΕΛΙΝΑ - ΓΚΡΙΦΟΝ ΚΑΝΙΣ )
Thumbnail preview
Τον Βασίλη τον ανακαλύψαμε ψάχνοντας στο internet να βρούμε έναν εκπαιδευτή θετικής μεθόδου για τη μικρή Μελίνα. Όταν τον είδαμε στις φωτογραφίες του η διαισθησή μας, μας είπε ότι θα είναι ένας καλός δάσκαλος για το νέο μέλος της οικογενείας μας.Τελικά η διαίσθηση έγινε πραγματικότητα.Μαζί με τη Μελίνα μάθαμε και εμείς από εσένα πράγματα ώστε η ζωή μας μαζί της να είναι πιο καλή και για εμάς και για την ίδια.
 
Βασίλη σε ευχαριστούμε.
 
 
ΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ( ΟΣΚΑΡ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ )
Thumbnail preview
Για να ξεκινήσουμε με τον Βασίλη καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος προσέγγισης και η σχέση εμπιστοσύνης που ανάπτυξε με το σκυλί από την πρώτη μέρα. Επίσης η κατανόηση του προβλήματος αλλά και επικέντρωση του στο να επιλυθεί. Επιπλέον έχουμε ένα πιο ήρεμο και συνεργάσιμο σκύλο που μπορούμε να τον πάμε βόλτα ήρεμα και χωρίς προβλήματα, ενώ μπορεί πια να μας ακολουθεί παντού έχοντας πλέον ξεπεράσει το άσχημο παρελθόν του.
Ευχαριστούμε πολύ     
  
 
ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΑΚΗ (ΦΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΛΗΣ - ΗΜΙΑΙΜΟΙ)
Thumbnail preview 
Πέρυσι βρήκα στη Μυτιλήνη δύο αρσενικά σκυλάκια ,το καθένα όμως ξεχωριστά είχε διάφορα θέματα όπως φοβίες κ.α. Αποφάσισα να τα βοηθήσω και να μάθω κι εγώ περισσότερα. Μετά από έρευνα κατέληξα στο Βασίλη,ο οποίος με μεγάλη αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνει  αλλά και με τις γνώσεις και τις τεχνικές του,βοήθησε τον Φούλη και τον Καλούλη να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Μα πάνω απ όλα βοήθησε εμένα!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ Βασίλη
Σοφία,Φούλης,Καλούλης 
 
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ( ΕΡΜΗΣ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ )
ΕΡΜΗΣ
Moυ άρεσαν πολλά πράγματα στην εκπαίδευση του Ερμή, όπως το γεγονός ότι μέσω των μαθημάτων ξεκίνησα να μπαίνω στην ψυχολογία του και να προλαμβάνω κάποιες αντιδράσεις του. Έμαθα πως όταν είμαι ανασφαλής ο σκύλος το καταλαβαίνει και δεν πειθαρχεί. Μέσω των μαθημάτων ο Ερμής έμαθε να υπακούει στις εντολές μου,να μην τρώει ότι υπάρχει κάτω και φυσικά να μην τρώει από ξένα χέρια!
Έμαθε να με κοιτάζει στα μάτια και και να αντιλαμβάνεται τις εντολές που του δίνω, σαν να έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας!
Πλέον νιώθω σιγουριά για το κατοικίδιο μου και την οφείλουμε σε εσένα!
Σε ευχαριστούμε πολύ!
 
 
EΦΗ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ( ΦΡΕΝΤΙ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ )
ΦΡΕΝΤΙ
Πριν από λίγο καιρό με ρώτησε μία φίλη (χρωματίζοντας μ'έναν τόνο δυσπιστίας την ερώτηση της) αν τελικά είχε αποτελέσματα η εκπαίδευση του Freddie. Τι να πω; Μετά από ένα χρόνο με τον σκύλο μας, εξακολουθούν να με αιφνιδιάζουν οι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όλα μόνοι τους και μάλιστα συνήθως σου δίνουν και συμβουλές, που ως αφελής στην αρχή, 'τσιμπάς' και αρχίζεις να δοκιμάζεις. Ο Freddie ξεκίνησε την εκπαίδευσή του σχεδόν 4 μηνών, κάπως τυχαία ... ψάχνοντας στο ίντερνετ για πληροφορίες.
Τότε ανακαλύψαμε τι είναι η θετική εκπαίδευση και μάλιστα με έναν 'δάσκαλο' νέο σε ηλικία, με ενδιαφέρον για τη δουλειά του, και που κάθε φορά που τελείωνε ένα μάθημα και έφευγε, αισθανόμασταν πιο αισιόδοξοι και δυνατοί ότι θα τα καταφέρουμε (δεδομένου ότι δεν είχαμε στο παρελθόν ποτέ καμία επαφή με ζώα). Όσο για τον σκύλο μας ... δεν είναι μόνο ότι τρελαίνεται από τη χαρά του όταν τον συναντά, είναι και ο σεβασμός με τον οποίο τον κοιτά, εκτελεί τις εντολές του και τον ακολουθεί.
 Σ'ευχαριστούμε και οι τρεις!!!
Έφη,Διονύσης και Freddie.
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΤΣΙΚΑΣ ( ΑΝΙ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ )
Φίλε Βασίλη,
Κατ’ αρχήν μας αρέσει πάρα πολύ η καινούρια διακόσμηση του διαδικτυακού σου σπιτιού. Πραγματικά μπορεί να καταλάβει κανείς βλέποντας όλες αυτές τις πολύ όμορφες εικόνες και τα κείμενα που έχεις ανεβάσει, τη μεγάλη αγάπη και αφοσίωση που έχεις σε αυτό που κάνεις.
Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή ζητώντας τη βοήθεια σου στην εκπαίδευση της αγαπημένης μας λαμπραντορίνας, καταλάβαμε πόσο πολύ αγαπάς τους πιστούς μας φίλους και σε συνδυασμό με την απίστευτή τεχνογνωσία σου στο αντικείμενο τα επιτυχή αποτελέσματα ήταν μονόδρομός.
Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα να στείλουμε την μικρή μας Annie σχολείο για να μάθει σωστούς τρόπους, ήρθαμε σε επαφή μαζί σου.
Αυτό που μας άρεσε πάρα πολύ ήταν ότι εστιαστήκαμε στις ανάγκες της κι έτσι χτίστηκε το “πρόγραμμα σπουδών” της. Την εκπαίδευση της Annie λοιπόν την διασκεδάσαμε όλοι μας και εκπαιδευτήκαμε κι εμείς μαζί της, που τελικά ήταν και το ποιο βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης.
Μας άρεσε πάρα πολύ που έγινε στο χώρο μας γιατί έτσι μπορούσαμε να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Το αποτέλεσμα;; Μια πραγματική κυρία η μικρή μας Annie.
Κι όχι μόνο… Τώρα ξέρουμε κι εμείς πώς να είμαστε σωστοί απέναντι της και να χαιρόμαστε ο ένας τη συντροφιά του άλλου.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να σου επισημάνουμε μία αλλαγούλα για το site σου. Στον τίτλο “Θετική Εκπαίδευση Σκύλων” να προσθέσεις “και ανθρώπων”. Άρα αντί για "Happy Dogs", “Happy People With Dogs”: Θετική εκπαίδευση Σκύλων και Ανθρώπων.
Σε ευχαριστούμε από καρδιάς.
Annie, Στεφανία, Χρήστος.
 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΧΑΚΗ ( ΜΠΡΟΥΝΟ -ΜΑΛΤΕΖ )
ΜΠΡΟΥΝΟ(2)
Ο Βασίλης είναι ένας ήρεμος άνθρωπος με αγάπη για τη δουλειά του. Η ηρεμία του περνάει και στο σκύλο που εκπαιδεύει με αποτέλεσμα όλα να είναι πιο εύκολα για εμάς. Το είδος της εκπαίδευσης που κάνει είναι τέλειο γιατί δεν αποχωρίζεσαι το σκύλο σου, βλέπεις ακριβώς τι κάνει και πως το κάνει. Ένας θετικός άνθρωπος που κάνει θετική εκπαίδευση.
 
Βασίλη συνέχισε έτσι.
 
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΩΤΟΣ ( ΣΕΡΛΟΚ - ΗΜΙΑΙΜΟ ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΚΟΛΙ)
ΣΕΡΛΟΚ
Όταν βρήκαμε τον Σέρλοκ ήταν φοβισμένος και μικρούλης και με τίποτα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο ζωηρός και ζωντανός θα γινόταν και πόσες ευχάριστες στιγμές τρέλας θα μας χάριζε μέσα σε μόλις τρεις μήνες που τον έχουμε κοντά μας!! Η «αγέλη μας» είναι κάθε ημέρα πιο δεμένη και εμείς κατανοούμε κάθε ημέρα και περισσότερο τις ανάγκες του και προσπαθούμε να μάθουμε να συμβιώνουμε αρμονικά!
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα μπήκε στην ζωή μας ο Βασίλης, ο οποίος θεωρούμε ότι είναι από τους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους και εξηγούμε το γιατί. Έχει καταφέρει να συνδυάσει τα ενδιαφέροντα του, το hobby του και την αθεράπευτη αγάπη του για τα κατοικίδια με το επάγγελμά του. Αυτό και μόνο δηλώνει ότι σε αυτό που κάνει το αποτέλεσμα έχει μεράκι και δεν πέτυχε γιατί απλά έτυχε.
Ο Βασίλης μπαίνοντας στην καθημερινότητα μας, μας έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην σωστή συμβίωσή μας με τον αγαπημένο μας Σέρλοκ, ο οποίος με την βοήθεια του έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αν και είναι μόλις πέντε μηνών. Έχει ιδιαίτερη δε σημασία εκτός από το να βλέπεις εσύ την εξέλιξη του σαν «γονιός», να σου επισημαίνουν και τρίτοι και ενδεχομένως άσχετοι άνθρωποι που βλέπουν πως αντιδράει.
Μεγάλη σημασία για εμάς αλλά και για τον Σέρλοκ έχει ότι ο Βασίλης είναι ήρεμος, υπομονετικός και πάνω απ’ όλα θετικός άνθρωπος (θετική εκπαίδευση) και αυτό το καταλαβαίνεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η εκπαίδευση του παιδιού μας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας!!!!!!
Σε ευχαριστούμε Βασίλη για την όμορφη διαδρομή,
Γιάννης, Αλεξάνδρα & Σέρλοκ
 
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΛΙΟΥΡΑ ( ΛΑΙΛΑ-ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ )
 ΛΑΙΛΑ

Έψαχνα να βρω άνθρωπο να εκπαιδεύσει μια κατακαίνουργια κουταβίτσα και μια καλή στροφη της τύχης έφερε στο δρόμο μας το Βασίλη.
Και η μικρή μα και εγω το χαρήκαμε πολύ που γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε, μιας και ο Βασίλης ειχε συνέπεια, γνώση του αντικειμένου του, και πολλή αγάπη για τα ζωάκια - μαθητές του. Τόση, που μονο σαν "αντικείμενα" δεν τα έβλεπε. Και, κάπως πιο σπάνιο, ίσως, είχε το φιλότιμο να θέλει η δουλειά του να αποδίδει και να νοιάζεται πράγματι γι αυτό.

Παρότι δεν τον έχω δει να εκπαιδεύει γαιδουράκια, ειχε γαιδουρινή υπομονή με τους ανθρώπους-πελάτες να τους δείξει και να τους μάθει...(ψψψτ! παιδιά..., οι σκύλοι μας είναι πιο έξυπνοι...κ εγώ δεν τρελλάθηκα απο τη χαρά μου όταν το διαπίστωσα αλλά στην εκπαίδευση των σκύλων δεν είμαστε τόσο επιτήδειοι οι άνθρωποι και γι αυτό ακριβώς θέλουμε έναν εκπαιδευτή σαν τον Βασίλη, να έχει μαζί μας υπομονή!) Και, το κυριότερο; Δεν τσούζει! Δεν καίει! που σημαίνει, είναι απόλυτα προσιτός και το λέω με κάθε υπευθυνότητα μιας και προς το παρόν, τουλάχιστον...δε δουλεύω...!

 

ANTZEΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗ ( ΡΑΜΠΟ - ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ )

ΡΑΜΠΟ

Ο Βασίλης Μπορομπόκας ανέλαβε πριν δυο μήνες τον Ράμπο. Ήταν τότε ένας πολύ ατίθασος μαθητής που δεν ξέραμε με ποιον τρόπο να αντιμετωπίσουμε την ενεργητικότητα αυτού του συμπαθέστατου,αλλά αφόρητου απογόνου της δυναστείας των Τζακ Ράσσελ. Με την βοήθεια και την εμπειρία του Βασίλη αυτό το ακούραστον "τέρας" έγινε αγνώριστο...

Η ευτυχής σήμερα μαμά του, Άντζελα. 

 

ΚΕΛΛΥ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ ( ΜΙΝΙ - ΜΑΛΤΕΖ )

MINI

Η Μίνι! Την έχω απο 2,5 μηνών και τώρα είναι 2 ετών.Ένα πολύ χαρούμενο Μαλτεζάκι τόσο, που στη βόλτα απο τον ενθουσιασμό της τράβαγε αρκετά και στο σπίτι έπρεπε όποιος έμπαινε να "υποστεί" το γαύγισμα και τα ενοχλητικά πολλές φορές παιχνίδια της. Όταν έφτασε οκτώ μηνών έπρεπε να "πάει σχολείο". Έτσι,ψάχνοντας, επέλεξα να την αναλάβει ο Βασίλης και εκείνη και εμένα αφού ήμουν άσχετη απο σκυλιά! Με τη βοήθειά του έμαθα να είμαι ψύχραιμη, αυστηρή, μεθοδική και ταυτόχρονα χαλαρή απέναντί της. Η Μίνι με θετική εκπαίδευση, έμαθε να απολαμβάνει ήρεμα

τη βόλτα της, να υποδέχεται με χαρά τους επισκέπτες χωρίς να γίνεται ενοχλητική και το κυριότερο να ακολουθεί τους κανόνες χωρίς να χάσει τον ενθουσιασμό της.
Σε ευχαριστούμε Βασίλη!!!

 

EYΓΕΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ( ΜΑΞ - ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ )

MAΞ

Με τον Μαξ είχαμε το πρόβλημα πως είχε πάρα πολλή ενέργεια και δεν ήξερε πως να την "κοντρολάρει". Έμείς κάναμε το λάθος και δεν τον βγάζαμε πολλές βόλτες γιατί θεωρούσαμε ότι δεν χρειαζόταν, καθώς έχουμε μεγάλο κήπο αλλά και γιατί όταν τον βγάζαμε έκανε σαν τρελός και τραβούσε πολύ. Ο Βασίλης μέσα από την εκπαίδευση μας έμαθε πως να πηγαίνουμε βόλτα και πλέον είμαστε στο σωστό δρόμο συμβίωσης!!!

 

Βιογραφικό σημείωμα

 • Bιογραφικό σημείωμα

  17 χρόνια γνώσης, εμπειρίας και αφοσίωσης στην εκπαίδευση σκύλων.

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Πάντα ήξερα ότι θα δούλευα με ζώα απλά δεν ήξερα το πότε. Αυτό τελικά έγινε το 1999 όταν και μπήκα στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλων και εργάστηκα για 2 χρόνια ως εκπαιδεύομενος στη βασική υπακοή αλλά και σε καθήκοντα ασφαλείας.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

 • Eίπαν για εμάς.

  Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι...Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

  Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες?

  Καλή ανάγνωση...

  Διαβάστε περισσότερα...

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime