Ενδιαφέροντα

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι σκύλοι έχουν βρει τελικά το νόημα της ζωής... Δεν αναλώνονται στο παρελθόν τους και στο τι δεν πήγε καλά ή στο πως θα είναι η ζωή τους μελλοντικά...Αντιθέτως ξέρουν να ζουν στο "εδώ και τώρα" με την ψυχή τους. Είναι άμεσοι,περνούν καλά με ελάχιστα και δεν τους απασχολεί αν είναι καθαρόαιμοι ή όχι. Φροντίζουν να απολαμβάνουν την κάθε ημέρα όσο περισσότερο μπορούν και να εκμεταλλεύονται όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται.Πιστεύω λοιπόν ότι οι καλύτεροι μας φίλοι,έχουν να μας διδάξουν πάρα πολύ απλά και συγχρόνως σημαντικά μαθήματα...

ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

Κατ΄αρχήν επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου ως γνωστόν είσαι ότι δηλώσεις, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά... Για αρχή καλό είναι να βεβαιωθείτε πως ο εκπαιδευτής που πρόκειται να συνεργαστείτε είναι όντως πραγματικός εκπαιδευτής και δεν παριστάνει ανά περίπτωση τον "ειδικό"...Πρέπει λοιπόν να έχει κάνει τα βασικά και αυτονόητα όπως :
Nα έχει νόμιμα έγγραφα και πιστοποιητικά! Δηλαδή να έχει κάνει την απαραίτητη έναρξη στην Δ.Ο.Υ, να είναι εγγεγραμμένος στον Ο.Α.Ε.Ε και στο επαγγελματικό επιμελητήριο, να έχει θεωρήσει μπλοκ αποδείξεων (σφραγίδες, βιβλία κλπ) και ότι τέλος πάντων πρέπει να κάνει ένας σωστός και νόμιμος επαγγελματίας όχι ένας αρπακολλατζής . Πράγματα που σε άλλες χώρες θεωρούνται τα αυτονόητα δηλαδή...

Με αφορμή δεκάδες ιστορίες που ακούω,ερωτήσεις που δέχομαι,επιφυλάξεις και παρερμηνείες που εκφράζονται από ιδιοκτήτες σκύλων και μη,αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο αναφορικά με το που πιστεύω ότι βρίσκεται το επίπεδο της εκπαίδευσης σκύλων στην χώρα μας.

Ας αρχίσουμε...

Μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά μπορώ να σας πω δεκάδες ή καλύτερα εκατοντάδες ιστορίες ανθρώπων και σκύλων σχετικές με τον τίτλο του άρθρου...

Από το κλασσικό "Ξέρει το ΚΑΤΣΕ αλλά δεν το κάνει όταν βλέπει άλλο σκύλο..." ή το "Στο σπίτι με ακούει αλλά όταν βγούμε βόλτα..."'η ακόμη και το "Με ακούει μόνο όταν δει πως κρατάω φαγητό...".

Έχω πάει πάρα-πάρα πολλές φορές σε σπίτια που οι σκύλοι ήταν εκπαιδευμένοι από επαγγελματίες ή από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Οι λόγοι?
Ποικίλουν...

Τελικά τι ισχύει και τι δεν ισχύει στις σχέσεις μας με τους σκύλους? Τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να αποφύγω?

Έχω παρατηρήσει πως πολλές φορές βασίζουμε τη συμπεριφορά μας επάνω σε μύθους, δογματισμούς, προκαταλήψεις και σε λανθασμένες εκτιμήσεις με αποτέλεσμα να περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα και η συμβίωση μας καταλήγει να γίνεται πιο δύσκολη. Πάμε λοιπόν σιγά-σιγά να δούμε τι γίνεται...

 

Ιδού η απορία...Παραθέτω, λοιπόν κάποιους πολύ σημαντικούς - κατά τη γνώμη μου - λόγους και ελπίζω να βοηθήσω τους "αναποφάσιστους" να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Η σχέση με το σκύλο μας τις περισσότερες φορές θέλει τρόπο και όχι κόπο...όπως έλεγε και το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως βρίσκονται ψηλά στη "λίστα των κλασσικών λαθών" που κάνουμε. Σας τα συγκέντρωσα λοιπόν και σας τα παραθέτω ώστε να δείτε αν κάνετε κάποιο από αυτά και αν χρειάζεται να αλλάξετε κάτι στην καθημερινότητα σας.

Με το συγκεκριμένο κείμενο δεν θέλω να πω ότι οι σκύλοι είναι επικίνδυνοι αλλά πως υπό ορισμένες προυποθέσεις μπορεί να αναγκαστούν να δαγκώσουν. Για αυτό σε μερικές γραμμές θα προσπαθήσω να σας δώσω μερικές συμβουλές για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Που είναι το λουρί σου?
Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ερώτηση που μπορείς να απευθύνεις σε έναν σκύλο.
Ο λόγος? Πολύ απλός, λουρί=βόλτα!

Ως γνωστόν οι σκύλοι είναι οι αγαπημένοι φίλοι του ανθρώπου, έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο τη διασκέδαση μας μέσω των cartoons και των comics. Σε πολλές σειρές ήταν οι ήρωες που "έπαιρναν πάνω τους" όλη την ιστορία ή άλλες φορές απλά συμμετείχαν, όμως αυτή η συμμετοχή τους ήταν το αλάτι της ιστορίας. Ας αρχίσουμε...

Σελίδα 1 από 2

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime