Πρώτες βοήθειες

Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να γίνουν μαρτύριο για τα αγαπημένα μας τετράποδα. Οι σκύλοι γενικά είναι πιο ευάλωτοι από τους ανθρώπους στις ψηλές θερμοκρασίες και αν το καλοκαίρι προκαλεί σε εμάς απλά δυσφορία, σε ένα σκύλο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

Αν η αιμορραγία είναι σοβαρή και συνεχίζεται για πολλή ώρα, ο σκύλος μπορεί να χάσει αρκετό αίμα και να πάθει shock.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε την αιμορραγία ή τουλάχιστον να την ελέγξετε μέχρι να μεταφέρετε τον σκύλο στον κτηνίατρο. 

Η δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά αποτελεί την πιο συχνή δηλητηρίαση των σκύλων. Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν κυνηγετικούς σκύλους κατά την περίοδο του κυνηγίου. Τα οργανοφωσφορικά είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των παρασίτων των σκύλων (τσιμπούρια, ψύλλοι) και των παρασίτων διαφόρων καλλιεργειών. Η δηλητηρίαση προκαλείται είτε μετά από πρόσληψη της ουσίας από το στόμα, είτε μετά από απορρόφηση της από το δέρμα με τα φαρμακευτικά μπάνια για εκτοπαράσιτα, όταν χρησιμοποιείται πυκνότερο διάλυμα από το προτεινόμενο.

Συνήθως τα δαγκώματα γίνονται στο κεφάλι ή στα πόδια. Η μορφή και η βαρύτητα της κατάστασης εξαρτάται από την ποσότητα του δηλητηρίου, το είδος του φιδιού και το σημείο του δαγκώματος.

Ο μετατραυματικός πνευμοθώρακας προκαλείται από είσοδο αέρα στην κοιλότητα του θώρακα, μεταξύ των πνευμόνων και του θωρακικού τοιχώματος. H παρουσία αέρα στον θώρακα εμποδίζει την αναπνευστική λειτουργία και η κατάσταση αυτή απειλεί άμεσα τη ζωή του ζώου.

Για να μπορείτε να προσφέρετε πρώτες βοήθειες στο σκύλο σας, καλό θα είναι να προμηθευτείτε ένα φαρμακείο που θα περιλαμβάνει τα εξής απαραίτητα:

Βιογραφικό σημείωμα

  • Βιογραφικό σημείωμα

    17 χρόνια γνώσης, εμπειρίας και αφοσίωσης στην εκπαίδευση σκύλων.

    Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Πάντα ήξερα ότι θα δούλευα με ζώα απλά δεν ήξερα το πότε. Αυτό τελικά έγινε το 1999 όταν και μπήκα στο χώρο της εκπαίδευσης σκύλων και εργάστηκα για 2 χρόνια ως εκπαιδεύομενος στη βασική υπακοή αλλά και σε καθήκοντα ασφαλείας.

    Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime