Γίνε εκπαιδευτής σκύλων

Happydogs Education Center for Dog Trainers

  The best School in town!

Καλώς ήρθατε σε μια…διαφορετική Σχολή Εκπαιδευτών σκύλων! Μια Σχολή την οποία έστησα με πολλή αγάπη, μεράκι, διάθεση για μοίρασμα και πάνω από όλα με γνώμονα να μεταδώσω ότι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Μια Σχολή για Εκπαιδευτές σκύλων η οποία είναι βασισμένη στις όμορφες σχέσεις και στο ωραίο κλίμα. Στην εμπιστοσύνη και την διάθεση για μάθηση. Χτισμένη σε δυνατές βάσεις όπως οι ανθρώπινες αξίες, η κοινή προσπάθεια και η ηθική προσέγγιση της εκπαίδευσης. Με εκπαιδευτική ύλη Ακαδημαϊκού επιπέδου αλλά και μαθήματα βασισμένα στην καθημερινή εμπειρία μου μέσα από 24 έτη εκπαίδευσης. Με ρεαλιστική προσέγγιση, πολλή πρακτική και πολυφωνία. Με συζητήσεις, ασκήσεις και δουλειά. Με τεχνικές , μεθοδολογία και πλουραλισμό. Με πολλούς και διαφορετικούς σκύλους. Τους σκύλους των εκπαιδευτών, των μαθητών μου αλλά και αποφοίτων. Μικρόσωμους, μεγαλόσωμους, εκπαιδευμένους και ανεκπαίδευτους. Σκύλους με ξεχωριστό ταπεραμέντο και διαφορετικό χαρακτήρα. Είμαι της φιλοσοφίας πως ” ο καλός δάσκαλος οφείλει να είναι πρωτίστως καλός μαθητής” και το αποδεικνύω στην πράξη, καθώς μετρώ 10 εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη, online courses, workshops, σεμινάρια και ημερίδες,  και εννοείται πάρα πολύ διάβασμα!

Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία της εκπαίδευσης και της κατανόησης της φύσης του σκύλου ως μέλος μιας τέτοιας ομάδας , τότε καλώς ήρθατε στο HappyDogs Education Center!

ΥΓ Ίσως έχει σημασία να ξεκινήσετε λιγάκι ανάποδα το διάβασμα της ιστοσελίδας. Από το τέλος δηλαδή, όπου βρίσκονται τα σχόλια και τα λόγια των απόφοιτων εκπαιδευτών του προγράμματος.

Καλή ανάγνωση!

gine ekpaideutis skylon

Μετά από 24 ΧΡΟΝΙΑ επαγγελματικής εκπαίδευσης, αποφάσισα να μεταδώσω ότι καλύτερο έχω σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων. Να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών των μαθητών μου δίνοντας τους τα καλύτερα στοιχεία μου. Πιστεύω πως ο κάθε σωστός δάσκαλος οφείλει να δίνει με την καρδία του, να στηρίζει ανοιχτά τους μαθητές του, να τους βελτιώνει, να είναι υποστηρικτικός και μεταδοτικός. Οφείλει να μοιράζεται τις γνώσεις του, την εμπειρία του και τα μυστικά του. Να προστατεύει και να προειδοποιεί όπου χρειάζεται. Ένας σωστός δάσκαλος με λίγα λόγια οφείλει να είναι αληθινός, τίμιος και ξεκάθαρος!

Η Σχολή Εκπαιδευτών Happydogs Education Center απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ρεαλιστικά,

-θέλουν να  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ότι καλύτερο και πιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο της εκπαίδευσης σκύλων,

-θέλουν να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ τις τεχνικές και την προσέγγιση τους,

-θέλουν να  ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ νέες δεξιότητες,

-θέλουν να ΔΕΘΟΥΝ με τους συμφοιτητές τους,

-θέλουν να ΜΑΘΟΥΝ από έναν καταξιωμένο δάσκαλο,

-θέλουν να πάρουν ΕΜΠΕΙΡΙΑ βασισμένοι σε αληθινά σενάρια,

-θέλουν να ΧΤΙΣΟΥΝ την δική τους καριέρα και πορεία στον χώρο,

-θέλουν να ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ αντικειμενικά και χωρίς παρωπίδες,

-θέλουν να έχουν ΒΟΗΘΕΙΑ κατά την διάρκεια των σπουδών τους,

-θέλουν να αισθάνονται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ μετά την αποφοίτηση τους,

-ώστε να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ τη Σχολή των Εκπαιδευτών έχοντας πάρει περισσότερα από ότι περιμέναν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκω είναι επίσης κατάλληλο για “σκυλογονείς” που θέλουν να μάθουν να συμβιώνουν καλύτερα με τον φιλαράκο τους, για ανθρώπους που θέλουν να εμβαθύνουν στον μαγικό κόσμο των σκύλων αλλά και για φιλόζωους που θέλουν να αποκομίσουν πολύτιμες και χρήσιμες γνώσεις.

Στην επαγγελματική μου πορεία έχω δουλέψει με χιλιάδες διαφορετικούς σκύλους και τις οικογένειες τους. Μετά βεβαιότητας θα σας πω ότι το τελευταίο πράγμα που με βοήθησε ήταν οι copy paste θεωρίες, τα κλασικά στερεότυπα και η δογματική προσέγγιση. O κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και επομένως χρειάζεται την εκπαίδευση που του ταιριάζει. Αυτό βέβαια χρειάζεται έναν εκπαιδευτή με κατάλληλη κατάρτισή, σύγχρονη εκπαίδευση, κριτική σκέψη και εμπειρία.

Έχω πραγματοποιήσει οχτώ πολύ σημαντικά ταξίδια για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στο εξωτερικό (Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία Κροατία, Πολωνία, Βέλγιο και Σκωτία) και έχω δουλέψει με διαφορετικούς στην προσέγγιση συναδέλφους, αλλά και κορυφαίους εκπαιδευτές και δασκάλους. Αυτό ήταν δομικό για την πορεία μου και εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη μου, καθώς κατάφερα να πάρω μοναδικές ιδέες και ξεχωριστά στοιχεία, ώστε να μπορώ να συνθέσω ολοκληρωμένες προσεγγίσεις. Η εκπαίδευση, ή μάλλον η ΣΩΣΤΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ χρειάζεται εμπειρία, πλουραλισμό και σύνθεση.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω συνεργαστεί σε personal εκπαιδεύσεις, σε σεμινάρια, σε workshops και παρουσιάσεις με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου παγκοσμίως όπως οι, Dr. Ian Dunbar, Debby Kay, Gerd Kohler, Chirag Pattel, Suzzane Clothier, Jill Marie ΄O Brien, Mauro Bragagnini, Bart Bellon, Greetje Veneboor, Robert Grigc, Debby Van Dongen, Julia Robertson, Ivan Mazar, Florian Schneider, Sandra Tigerlind, Lotta Bauer, Phillipe Dhont κλπ. Μια μικρή ματιά στο διαδίκτυο για τον καθέναν και την καθεμία τους, πιστεύω πως θα σας πείσουν…

Ελάτε όμως να σας δώσω μερικές ακόμη πληροφορίες για εμένα:

📃Είμαι ο μοναδικός πιστοποιημένος εκπαιδευτής “Diabetic Alert Service Dog Trainer” στην χώρα μας από δύο εξειδικευμένες σχολές ( Institut fur Mensch-Hund-Kommunikation/Germany) & (Super Sniffer Medical Alert Dog Program/USA)

🐶Εκπαίδευσα το 1ο Diabetic Alert Service Dog στην Ελλάδα, την Sugar. Επίσης η σκύλα μου είναι το πρώτο σκυλί το οποίο παρέστη σε Ιατρικό Συνέδριο (με Ευρωπαϊκή συμμετοχή) μετά από επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Σακχαρώδους Διαβήτη.

-Έχω εκπαιδεύσει δύο Labrador ως σκύλους Ανίχνευσης Υπογλυκαιμιών τα οποία πλέον ζουν μόνιμα με την οικογένεια τους στο Άμστερνταμ.

Ακόμη ένας σκύλος Ανίχνευσης Διαβήτη ζει στην Ρόδο και τα πάει υπέροχα μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής μας.

✈️Έχω δεχθεί δυο εξαιρετικά τιμητικές προτάσεις για να βρεθώ στο εξωτερικό, η πρώτη στην Ιταλία για να εκπαιδεύσω Ευρωπαίους συναδέλφους (Meravigliosa Vita Da Cani) και η δεύτερη στην Αυστρία για συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκή έρευνα αναφορικά με τα σκυλιά ανίχνευσης Διαβήτη.

Έχω βεβαιώσεις επάρκειας από μία Γερμανική και μία Αμερικάνικη Σχολή προς την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Σακχαρώδους Διαβήτη. Μάλιστα οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων Σχολών έχουν πλέξει το εγκώμιο μου καθώς έχουν αναφερθεί στην κατάρτιση, την εμπειρία και την ικανότητα μου να επιλύω σύνθετα εκπαιδευτικά θέματα.

Είμαι ο μοναδικός Έλληνας εκπαιδευτής που έχω κληθεί σε TEDX ώστε να αναφερθώ στην εκπαίδευση της Sugar και στην εμπειρία μου αναφορικά με την εκπαίδευση σκύλων ανίχνευσης διαβήτη.

Έχω κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες ρεαλιστικής εκπαίδευσης σε καθημερινές συνθήκες με σκυλιά όλων των ηλικιών, φυλών και χαρακτήρων.

Έχω συνεργασίες με έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ως σύμβουλος και συντάκτης για θέματα εκπαίδευσης σκύλων.

Έχω συστηματική παρουσία και εκπαίδευση δίπλα στα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως, ενώ διατηρώ προσωπικές σχέσεις με μερικούς από τους κορυφαίους εκπαιδευτές στον κόσμο.

Εχω πραγματοποιήσει δεκάδες επισκέψεις σε Σχολεία, Φορείς, Δήμους, Φιλοζωικές και Υπηρεσίες για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, τους Σκύλους και την Ευζωία τους. Ο Δήμος Ν. Ηρακλείου ζήτησε την συμβολή μου για την ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχω κάνει συμβουλευτική και καθοδήγηση σε επαγγελματίες εκπαιδευτές βοηθώντας τους να ξεπεράσουν όποιες δυσκολίες στις εκπαιδεύσεις τους.

Αναλαμβάνω τον σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και την δημιουργία επαγγελματικού πλάνου για τους απόφοιτους εκπαιδευτές της HAPPYDOGS EDUCATION CENTER.

Εδώ κληθεί αμέτρητες φορές σε ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά ) για συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις.

Έχω προλογίσει το βιβλίο “Πήραμε σκύλο” του συγγραφέα κ. Αθανασιάδη και βρέθηκα καλεσμένος σε ημερίδα υπό την αιγίδα του Public.

-Δύο συγγράμματα μου βρίσκονται στα χέρια εκδοτικού οίκου και περιμένω το πράσινο φως για την έκδοση τους.

Μέσα από όλη αυτή την πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης αποφάσισα να μεταδώσω όσο καλύτερα μπορώ την συμπυκνωμένη γνώση που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από τα ταξίδια μου στην Ευρώπη, όσο και από τις χιλιάδες ώρες εκπαιδεύσεων που κουβαλώ.

Βασική μου φιλοσοφία είναι να μην υπάρχουν πολυμελείς ομάδες ώστε να μπορεί να υπάρχει αμεσότητα, έλεγχος και εξέλιξη στην εκπαίδευση μας. Η Σχολή είναι “στημένη” έτσι ώστε να υπάρχει μάθηση, αλληλεπίδραση και κατάκτηση στόχων.

Οι μαθητές μου που αποφοίτησαν παρακολουθώντας την Σχολή ήδη δουλεύουν ως εκπαιδευτές με τους δικούς τους μαθητές και κάνουν αυτό για το οποίο ήρθαν σε εμένα. Κάτι που το θεωρώ τεράστια επιτυχία όλων μας!

Έχω στόχο να δούμε πολλά και διαφορετικά σκυλιά, να στήσουμε αμέτρητα σενάρια και να σας μεταφέρω ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαιδευτική φιλοσοφία, αλλά και όλες τις νέες πληροφορίες που μας έρχονται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την στιγμή.

Η ύλη είναι βασισμένη σε πέντε πυλώνες.

Α) Στην καθημερινή πολυετή εμπειρία μου με εκατοντάδες διαφορετικούς σκύλους.

Β) Στην γνώση που έχω αποκομίσει ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Γ) Σε τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες.

Δ) Στην δουλειά που γίνεται με τους πελάτες μου και στο interactive training μέσω σεναρίων.

Ε) Στο follow up που θα έχετε από εμένα για εργασίες, εκπαιδεύσεις και ασκήσεις.

Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια ώστε να συγκεντρώσω την ύλη την οποία διδάσκω και νιώθω πραγματικά πολύ υπερήφανος που όλοι οι μαθητές μου πήραν εξαιρετικές βάσεις και βοήθεια από αυτήν.

Το θεωρητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα στο HAPPYDOGS EDUCATION CENTER FOR DOG TRAINERS σε καθορισμένη ημέρα και ώρες. Εδώ θέλω να σημειώσω πως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι δουλεύουμε και με τα σκυλιά των μαθητών της Σχολής σε διαδραστικά μαθήματα.

Παρακάτω αναφέρω ενδεικτικά ένα κομμάτι από την ύλη  :

 • Κλασική και Εξαρτημένη μάθηση και εφαρμογή στην εκπαίδευση.
 • Ψυχολογία του σκύλου.
 • Βασικές θεωρίες μάθησης
 • Απευαισθητοποίηση/Ανεστραμμένη μάθηση.
 • Τρόποι εκπαίδευσης και μεθοδολογία.
 • Ανάλυση και χρησιμότητα βασικών εντολών.
 • Βασικές εκπαιδευτικές αρχές.
 • Εκπαιδευτικές μέθοδοι και ορολογία.
 • Θετικοί ενισχυτές στην εκπαίδευση.
 • Μεγαλώνοντας το ιδανικό κουτάβι.
 • Αξιολόγηση σκύλων και εκπαιδευτικό πλάνο.
 • Διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.
 • Μελέτη της βαρύτητας των δαγκωμάτων και αξιολόγηση
 • Άγχος αποχωρισμού και σκύλοι.
 • Ένστικτα και εκπαίδευση.
 • Γνωστική λειτουργεία και ψυχολογία στην καθημερινότητα.
 • Ups and downs στην εκπαίδευση.
 • Σενάρια συμπεριφοράς ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε σκύλου.
 • Basic scent work (Imprinting/Discrimination and Tests)
 • Η χρησιμότητα της όσφρησης στην καθημερινότητα.
 • Εκπαίδευση ενηλίκων σκύλων και κουταβιών.
 • Η ιστορία και η εξέλιξη της εκπαίδευσης.
 • Χτίζοντας ένα ομαδικό μάθημα.
 • Δημιουργία ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας με την οικογένεια του σκύλου.
 • Ποιόν, πότε και πόσο ακούει ένας σκύλος.

Η θεωρία, βασίζεται σε 50 βασικά, πρωτότυπα, εμπειρικά μαθήματα, αλλά και σε αρκετές επιστημονικώς τεκμηριωμένες έρευνες.

Στην πρακτική,

-Oι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα μαθήματα μου στην Σχολή HAPPYDOGS EDUCATION CENTER FOR DOG TRAINERS.

-Να ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με τα δικά τους σκυλιά, αλλά και με σκυλιά συμφοιτητών τους.

-Να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ live τα δικά μου μαθήματα στην Σχολή

-ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ εξειδικευμένα εκπαιδευτικά videos

-Να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ στην πράξη ότι διδασκόμαστε σε αντίστοιχα μαθήματα.

-Να ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ το εκπαιδευτικό επίπεδο του σκύλου τους αλλά και τις δικές τους δεξιότητες.

-Να ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ σε personal μαθήματα ώστε να βλέπουν ρεαλιστικά και καθημερινά πως εφαρμόζονται όλα αυτά.

Ο σωστός και υποστηρικτικός δάσκαλος δεν κρύβει πληροφορίες και τεχνικές. Αντίθετα τις περνάει στους μαθητές του και τους βοηθά δείχνοντας τους την αληθινή εκπαίδευση, ώστε να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι και καταρτισμένοι! Αυτό είναι κάτι που εγώ το δίνω απλόχερα και για αυτό έχω εξαιρετική σχέση με τους μαθητές και τους απόφοιτους μου.

Οι μαθητές της Σχολής κινητοποιούνται πάντοτε από εμένα να δουλεύουν με σκυλιά φίλων τους, γνωστών τους ή σε Φιλοζωικές ώστε κάνοντας την πρακτική τους, να μπορούν ταυτόχρονα να διδάσκουν πολύτιμα μαθήματα στα σκυλάκια με τα οποία συνεργάζονται.

Ακόμα θα σας δείξω με μεγάλη μου χαρά, μικρά μυστικά, τεχνικές και ασκήσεις που εφάρμοσα στην σκύλα μου την Sugar, το πρώτο πιστοποιημένο Diabetic Alert Service Dog στην Ελλάδα. Σε κάθε μάθημα θα υπάρχουν ασκήσεις, τεχνικές, μεθοδολογία και δημιουργία εκπαιδευτικού πλάνου όπως :

 • Βασικές Εντολές
 • Γενίκευση των εντολών και σταδιακό ανέβασμα των απαιτήσεων μας
 • Βόλτες με σκύλους
 • Σενάρια σε σπίτια πελατών
 • Clicker training
 • Ομαδικά μαθήματα
 • Loose leash walking
 • Puppy lessons
 • Scent detection
 • Role playing
 • Interactive dog training
 • Real life scenarios
 • Free Shapping
 • Tracking
 • Play development
 • Bite work
 • Off leash odedience
 • Behavior modification
 • Πεζοπορίες στο βουνό
 • Βόλτες σε μέρη με distractions (ΟΑΚΑ, πλατείες, cafe, κλπ)
 • Public access training
 • Recall
 • Οπτικά σινιάλα
 • 3D System
 • Leash reactivity
 • Πως πλησιάζουμε φοβικούς σκύλους
 • Ενισχυτές στην εκπαίδευση:
 • Luring-Targeting-Capturing-Fading the lure

και πολλές πρακτικές και τεχνικές ακόμη.

Η άποψη μου είναι πως ο εκπαιδευτικός χώρος στην Ελλάδα έχει ανάγκη από νέους επαγγελματίες, με φιλοζωική κουλτούρα, με ευγένεια και διάθεση, οι οποίοι θα είναι επαρκώς καταρτισμένοι και σωστά προετοιμασμένοι ώστε να καταφέρουν να δουλέψουν αποτελεσματικά στην πράξη! Οι προηγούμενοι μαθητές μου μπορούν να διαβεβαιώσουν τον καθέναν σας για την απεριόριστη βοήθεια και στήριξη που έλαβαν, ακόμη και πολύ καιρό μετά την αποφοίτηση τους.

Να συμπληρώσω πως τα εκπαιδευτικά μαθήματα είναι ΝΟΜΙΜΑ καθώς η ατομική μου επιχείρηση (μέσω του λογιστή μου) έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες, απαιτούμενες και απαραίτητες διαδικασίες και πράξειςm ώστε να μπορώ να παρέχω Υπηρεσίες εκπαίδευσης και διδασκαλίας μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων.  

Η Σχολή μου και ο χώρος στον οποίο γίνονται τα μαθήματα δίνει στον σπουδαστή όλα τα εφόδια και τις υπηρεσίες που χρειάζεται  ένας σύγχρονος και ισορροπημένος εκπαιδευτής σκύλων.

Το πρόγραμμα «Practical and Theoretical Course for Dog Trainers» αφορά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό μαθητών, καθώς πιστεύω πως οι μικρές ομάδες κάνουν “μεγάλη” δουλειά!

 

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.

Γνωρισα το Βασίλη όταν χρειάστηκε να εκπαιδεύσω την 10 χρονων τότε σκυλίτσα μου. Ένα σκυλάκι που δεν είχε κοινωνικοποιηθεί σωστά, με αποτέλεσμα ούτε εγώ ούτε αυτή να ευχαριστιόμαστε τις βόλτες μας. Η προσέγγιση του Βασίλη και η εμπιστοσύνη του σε ένα σκυλί που λογω ηλικίας εχει ήδη εγκαθιδρυμένες κάποιες συμπεριφορές, έδωσαν ένα τέλειο κ ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεδομένων των περιστάσεων. Η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης, η αλλαγή της Πατυς και η εκπαιδευτική φιλοσοφία του Βασίλη, με έκαναν να θέλω να τον ακολουθήσω κ ως μαθήτρια.
Πλήρες εκπαιδευτικό προγραμμα και πλάνο, χωρίς κενά, με θεωρητική κ πρακτική γνώση! Αλλά αυτό που εκτιμώ επιπλεον είναι η απόλυτη ανταπόκριση του σε οποιαδήποτε ανάγκη, τόσο κατά το στάδιο της εκπαίδευσης όσο και μετά.
«Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζωα».. αλλά μέσα από τα ζώα γνώρισα και απίστευτους ανθρώπους σαν το Βασίλη και νιώθω πολύ τυχερή και ευγνώμων γιαυτο!

ΞΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ

Καλοκαίρι του 22 και μια μακρινή, θαμμένη επιθυμία των παιδικών μου χρόνων έρχεται στο προσκήνιο. Λίγο η απώλεια του σκύλου μου, λίγο το σπρώξιμο από τους αγαπημένους με φέρνουν στο τηλέφωνο, να μιλάω καλοκαιράκι με έναν, ακουστικά τουλάχιστον, ωραίο τύπο. Ο τύπος του τηλεφώνου, του καλοκαιριού δίνει τη θέση του σε έναν ωραίο τύπο, που στο ραντεβού το Σεπτέμβρη μου περιγράφει τα πάντα, μου απαντά στις απορίες και τους ενδοιασμούς μου και με πείθει να ξεκινήσω.
Μαγεία.
Κάθε μάθημα και έλεγα να μην τελειώσει, ώρες να περιγράφει, ώρες να δείχνει, ώρες να ακούει. Ο Βασίλης είναι αυτό που λέμε δάσκαλος και λίγοι μπορούν να έχουν αυτό αξίωμα. Η πιο πιστή του φίλη, η sugar επιβεβαιώνει πως ο Βασίλης είναι αυτό που διδάσκει. Οι παλιοί μαθητές επιβεβαίωναν κάθε φορά αυτό που πίστευα μέσα μου, αλλά ως μαθητής δεν μπορούσα ακόμη να δω. Και μετά έρχονται τα μαθήματα. Πας να γνωρίσεις τον πρώτο σου μαθητή και είναι σαν να έκανες αυτή τη δουλειά από πάντα. Σαν να σου ψιθυρίζει ο Βασίλης τί να κάνεις τώρα, τι να πεις τώρα και πως να αντιμετωπίσεις αυτό.
Για λίγα πράγματα στη ζωή λες πως αν τα ξανά έκανα, θα έκανα τα ίδια. Τα μαθήματα στη σχολή του Βασίλη, είναι ένα από αυτά.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

Happy dogs, και είναι αλήθεια ότι σου βγαίνει αυθόρμητα ένα χαμόγελο! Αποφοιτώντας από τη σχολή του Βασίλη, όχι μονο έθεσα γερές βάσεις για την επαγγελματική μου κατάρτιση ως εκπαιδεύτρια σκύλων, αλλά έγινα και μέρος μιας όμορφης σκυλοοικογενειας! Ο Βασίλης πάντα πρόσχαρος, ευγενικός και πολύ οργανωτικός, σου μεταδίδει απλόχερα την αγάπη του γιαυτο που κάνει και τις γνώσεις του μέσα από την 23 χρόνων εμπειρία που έχει στην εκπαίδευση σκύλων. Είναι εξαιρετικός δάσκαλος και τον ευχαριστώ από καρδιάς για την ανιδιοτελή προσφορά του στον χώρο!

ΘΕΟΔΩΡΑ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΡΑΖΗ
Γνώρισα τον Βασίλη το 2019 όταν χρειάστηκα την πολύτιμη συμβολή του στην εκπαίδευση του σκύλου μου. Το πάθος που έδειξε στην εκπαίδευση και η τεράστια αγάπη για τη δουλειά με έκαναν να τον ακολουθήσω στη σχολή εκπαιδευτών σκύλων, η οποία και ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου. Ο Βασίλης μέσα από την τεράστια εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια και από τις μετεκπαιδεύσεις του στο εξωτερικό, έχει δημιουργήσει μία πλήρη ύλη που συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τις γνώσεις που είναι απαραίτητα για την επιτυχία ενός νέου εκπαιδευτή σκύλων. Ακόμα και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο Βασίλης παρέμεινε κοντά μου και μου προσέφερε την καθοδήγηση και τις συμβουλές του σε ό,τι χρειάστηκα. Συστήνω ανεπιφύλακτα την καλύτερη σχολή εκπαιδευτών σκύλων με επικεφαλής τον φίλο πλέον Βασίλη και τον ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό το υπέροχο ταξίδι.
Υ.Γ.: Νιώθω μεγάλη τύχη που παράλληλα γνώρισα και την υπέροχη Sugar και δουλέψαμε παρέα!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΝΑΣ
Είμαι πραγματικά ευγνώμον για την απίθανη εμπειρία που είχα στη σχολή εκπαίδευσης σκύλων του Βασίλη Μπορομπόκα – Happy Dogs. Ως μαθητής, ένιωθα συνεχώς υποστήριξη και ενδυνάμωση, τραφείς από τον ενθουσιασμό και τις εμπεριστατωμένες γνώσεις του στη συμπεριφορά και τις τεχνικές εκπαίδευσης σκύλων. Η μοναδική του προσέγγιση στη διδασκαλία υπερβαίνει την απλή μεταφορά γνώσεων σχετικά με την εκπαίδευση των σκύλων. Εμπνέει στους μαθητές του την ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους, μεταμορφώνοντάς μας σε εξαιρετικούς εκπαιδευτές αλλά και σε ευαίσθητους σύμβουλους που μπορούν να διαχειριστούν κάθε είδους επαφή με τους πελάτες με κομψότητα και επαγγελματισμό. Ένα από τα πράγματα που εκτίμησα περισσότερο στον Βασίλη ήταν η αφοσίωσή του στην επιτυχία των μαθητών του. Ήταν πάντα διαθέσιμος για να απαντήσει σε ερωτήσεις, να προσφέρει συμβουλές και να παρέχει την πρακτική καθοδήγηση που χρειαζόμασταν για να εξασκήσουμε νέες τεχνικές.
Ως αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης του εκπαίδευσης, τώρα νιώθω αυτοπεποίθηση στις ικανότητές μου να εκπαιδεύω σκύλους, να διαχειρίζομαι διάφορα σενάρια πελατών και ακόμη και να διαχειρίζομαι τη δική μου επιχείρηση. Το μάθημα του Βασίλη δεν ήταν απλά ένα μάθημα εκπαίδευσης σκύλων – ήταν μια μετασχηματιστική εμπειρία που με εξόπλισε με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση για να ξεχωρίσω στην βιομηχανία εκπαίδευσης σκύλων.
Συστήνω ανεπιφύλακτα τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Happy Dogs σε όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει καριέρα στην εκπαίδευση σκύλων. Η δέσμευσή του για την επιτυχία των μαθητών του είναι ασύγκριτη και οι δεξιότητες που έχω αποκτήσει είναι ανεκτίμητες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΥΠΟΣΚΟΥΦΗΣ

Η αγάπη μου για τα ζώα ήταν πάντα δεδομένη, όμως όταν ήρθε στη ζωή μου ο Χανζο, ένα ιαπωνικό Ακίτα η ζωή μου άλλαξε μια για πάντα. Κάπου εκεί μπήκε και στη ζωή μου ο Βασίλης με τη Sugar που μας βοήθησαν να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τον Χανζο.. Αυτή η σχέση του Βασίλη με την κόρη του ήταν κάτι που ήθελα να μπορώ να την αποκτήσω και με τον δικό μου σκύλο, αλλά και να τον μεταδώσω στον υπόλοιπο κόσμο! Θυμάμαι ακόμα την συνάντησή μας με τον Βασίλη στον σταθμό του Ηρακλείου, στη γειτονιά του, οπου συζητήσαμε την συνεργασία μας και πως θα μπορούσε να γίνει ο δικός μου δάσκαλος εν μέσω καραντίνας! Αφού οργανωθήκαμε και οι δύο, σε έξι μήνες και ύστερα από πολλά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα πήγα στο πρώτο μου μάθημα, ως εκπαιδευτής σκύλων! Τα είχα καταφέρει και η αιτία ήταν ο Βασίλης! Η θεματολογία που καλύπτει η ύλη του είναι αντάξια ενός Πανεπιστημίου & η πρακτική βοήθεια που μου παρείχε και μου παρέχει ακόμα και σήμερα είναι πολύτιμη!  Βασίλη σε ευχαριστώ για όλα! ❤️🐶

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΑΤΟΣ

Ο Βασίλης είναι ένας καταπληκτικός εκπαιδευτής αλλά πάνω από όλα είναι ένας τρομερός άνθρωπος. Καθόλου υπερόπτης παρά την απήχηση του και παρά πολύ ανοιχτός να παραδεχτεί εκπαιδευτικά λάθη του παρελθόντος, να μάθει καινούρια πράγματα και να τα μοιραστεί μαζί μας χωρίς κανένα κρυφό ανταγωνισμό. Το περιβάλλον της εκπαίδευσης ήταν τρομερό! Πολύ ευχάριστο και ασφαλές για να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις και φυσικά πολύ πολύ σημαντικό το γεγονός πως ήταν πάντα πρόθυμος να μας παίρνει μαζί του στη δράση (παρότι καμιά φορά μπορεί να του δυσκόλευαμε λίγο το μάθημα χαχα). Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο καλός εκπαιδευτής γιατί εκτός από τις ικανότητες διαθέτει και την απαραίτητη ευαισθησία.

ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Νομίζω η εμπειρία μου περιγράφεται στην εξής πρόταση: «μια τυπική εβδομάδα παρέα – μάθημα με τον Βασίλη με έκανε να γνωρίσω 17 σκύλους» και η εκπαίδευση μου κράτησε ένα εξάμηνο! Σκύλους διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών συμπεριφορών, διαφορετικών επιπέδων. Σκύλους που πάντα είχε να σου πει κάτι ο Βασίλης μετά το μάθημα, να σε ρωτήσει για τις απορίες σου, να σε συμβουλέψει για τυχόν λάθος χειρισμούς που μπορεί να κάνεις και πόσο πρέπει να σκεφτείς και να αξιολογήσεις μια περίπτωση για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει τον σκύλο ! Και όλοι αυτοί οι σκύλοι και σκύλοι που έχω και εγώ πια σαν μαθητές μου ως δια μαγείας(ή και όχι) ανήκουν σε κάποιο από τα κεφαλαία του Βασίλη που είχα στην θεωρία! Είναι αυτό που λένε οτι η θεωρία συναντάει την πράξη ή κάπως έτσι… Για μένα ήταν μια εμπειρία που μου άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία μου κ με έκανε να ασχοληθώ με κάτι που αγαπάω τόσο πολύ, τα σκυλάκια..!

ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΙΤΣΗ

Ο Βασίλης Μπορομπόκας είναι ένας εξαίρετος καθηγητής με μεράκι, αγάπη και αφοσίωση στο έργο του. Προικισμένος με την αρετή της υπομονής μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, ακριβώς, όπως ο ίδιος τις χρησιμοποιεί στην καθημερινή ενασχόλησή του με τους τετράποδους φίλους μας. Τα πολλά διαφορετικά σενάρια και οι εργασίες συμπληρώνουν το φάσμα της γνώσης που διδάσκει. Η εκπληκτική του μεταδοτικότητα προκύπτει από την αγάπη του για «τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου» και για το πάθος του γι’ αυτό που κάνει. Βρίσκεται πάντα δίπλα σου για να σου λύσει την όποια απορία. Κατά τη διάρκεια της άριστης συνεργασίας μας ξεπεράσαμε «τα στεγανά» που χαρακτηρίζουν την σχέση καθηγητή – μαθητή και πλέον με χαρά μπορώ να πω ότι έχω δίπλα μου έναν χαρισματικό φίλο, έναν αδερφό. Είμαι περήφανος που τον γνώρισα!

ΑKΗΣ ΕΡΜΗΣ

Ο Βασίλης έχει αγάπη, πάθος και πείσμα στην εκπαίδευση των τετράποδων φίλων μας και αυτά του τα στοιχεία τον καθιστούν έναν ικανότατο εκπαιδευτή για νέους εκπαιδευτές. Είναι το κατάλληλο άτομο για να αποκομίσει κάνεις γνώσεις, εμπειρίες και τις βάσεις, για να γίνει ένας αξιοπρεπής και τίμιος εκπαιδευτής, όπως και ο ίδιος. Συστήνεται χωρίς ίχνος επιφύλαξης!🐾

ΣΤΑΥΡΙΝΑ ΦΛΕΣΟΥΡΑ
Για να πω την αλήθεια, στην αρχή ήμουν διστακτικός και αρκετά ανασφαλής στην ιδέα του να παρακολουθήσω σχολή για εκπαιδευτές σκύλων. Από το πρώτο όμως μάθημα στη σχολή,
οι αμφιβολίες διαλύθηκαν για δύο λόγους: αφενός, επειδή η γνώση προσφέρεται απλόχερα χωρίς εξιδανικεύσεις καταστάσεων και ωραιοποιήσεις (στα μαθήματα μεταφέρεται ακριβώς η εικόνα που συνάντησα κι εγώ όταν ξεκίνησα τις δικές μου εκπαιδεύσεις), αφετέρου γιατί ο ίδιος ο Βασίλης είναι ένας πολύ έμπειρος, ήρεμος  και ευχάριστος  άνθρωπος που χαίρεσαι να τον ακούς να  μεταφέρει τα βιώματα 23 χρόνων εκπαίδευσης. Με λίγα λόγια, η σχολή αξίζει πραγματικά και είναι μια από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου.
ΑΛEΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Άκουγα και διάβαζα πολλά για θετική εκπαίδευση σκύλων, κλασική εκπαίδευση σκύλων κλπ. Πόσο τυχερή νιώθω που μαζί σου έμαθα την αποτελεσματική εκπαίδευση σκύλων! Happy dogs δηλαδή…. επειδή εκπαιδεύεις σκύλους και ανθρώπους, με γνώση, με κρίση, με μεράκι, με εμπειρία, με ανθρωπιά και κυρίως με πάθος! Σ´ ευχαριστώ που μου έδωσες τα εφόδια, τον τρόπο και μία ώθηση να κυνηγήσω το όνειρο ζωής μου με τον σωστό τρόπο… Ελπίζω να φανώ αντάξιά σου στην πορεία μου από δω και πέρα…

ΕΛΕΝΗ ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ

Ο Βασίλης έχει διαμορφώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργεί πραγματικά ολοκληρωμένους εκπαιδευτές σκύλων. Ως απόφοιτη από το πρόγραμμα του Βασίλη γνωρίζω από το πως σκέφτεται και λειτουργεί ένας σκύλος μέχρι το πως ακούει και μυρίζει. Από το ποιες  είναι οι θεωρίες μάθησης  μέχρι το ποια είναι τα πιο συχνά συμπεριφοριστικά προβλήματα που θα έρθω αντιμέτωπη. Από το πως να ξεκινήσω να εργάζομαι ως επαγγελματίας εκπαιδεύτρια μέχρι το πως να χτίζω σχέσεις και να διατηρώ τους πελάτες μου. Ωστόσο αυτό που με έκανε να εκτιμησω πραγματικά και να θαυμάσω τον Βασίλη και την δουλειά του, είναι το γεγονός ότι δεν δίδασκε φανατισμένα ούτε με απολυτότητες. Αντίθετα ήταν πάντα εκεί διατεθειμένος να συζητήσει κάθε σκέψη και αμφιβολία μου, συμβουλεύοντας με με πρακτικά παραδείγματα και όχι θεωρίες και διαλέξεις. Ουσιαστικά μου έδωσε όλο το υλικό και την υποστήριξη για να μπορέσω να χτίσω τον χαρακτήρα μου ως ανερχόμενη εκπαιδεύτρια σκύλων και να βρω τις τεχνικές που μου ταιριάζουν πιο πολύ .  Αυτό είναι νομίζω και το χαρακτηριστικό που τον διαφοροποιεί από όλους τους άλλους εκπαιδευτές που έχω μιλήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη για ακόμα μια φορά 🙂 Θα πρότεινα το πρόγραμμα σε οποιονδήποτε θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά την εκπαίδευση σκύλων.

ΑΝΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ
Η αγάπη για τους σκύλους… ναι η αγάπη και ο σεβασμός γι αυτά τα υπέροχα πλάσματα, η γνώση, η εμπειρία, η εκπαίδευση με οδήγησε στη σχολή του Βασίλη Μπορομποκα.
Κοιτώντας πίσω στους 6 μήνες που ζήσαμε παρέα “δάσκαλος” και “μαθητες” σκάω χαμόγελο ( καλό σημάδι αυτό για εμένα) κοιτώντας τον σκύλο μου βλέπω ευτυχία, έμαθα πραγματικά τόσα πράγματα που νιώθω σίγουρος ότι μπορώ να σταθώ είτε επαγγελματικά είτε στα δικά μου σκυλιά να κάνω πραγματική και ουσιαστική εκπαίδευση..
Βασίλη σε ευχαριστώ για όλα, σαν άνθρωπος, σαν φίλος ήσουν και είσαι πάντα εκεί να συζητήσουμε το καθετί. Σαν εκπαιδευτής και δάσκαλος να μας λύσεις τη κάθε απορία και να ψάχνουμε την καλύτερη λύση.
Σε ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο ταξίδι γεμάτο γνώσεις, εμπειρία και πολλή αγάπη…
ΜΙΛΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τα σκυλιά πάντα ήταν η ψυχοθεραπεία μου, και μετά από πολύ δουλειά με τον εαυτό μου κατάλαβα ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω στην ζωή μου μετά από δέκα χρόνια εργασίας στο ιδιωτικό τομέα.
Γνωρίζοντας τον Βασίλη κατάλαβα πως εδώ είναι που ανήκω, τα μαθήματα και οι πρακτικές με πελάτες του ήταν τα highlights της εβδομάδας μου! Μέσω της σχολής κατάφερα να βάλω σε πλαίσιο σεβασμού και κατανοήσεις την αγάπη μου για τα ζώα και τα σκυλιά, κατάφερα επιτέλους να επικοινωνήσω με το δικό μου σκυλί και να δημιουργήσουμε έναν φοβερό δεσμό. Η σχολή εκτός από μάθημα ήταν και ψυχοθεραπεία, μάθαμε πως όλα τα σκυλιά αγαπάνε με ανιδιοτέλεια στην πράξει και μάθαμε να διαβάζουμε τις ανάγκες τους μέσω των εμπειριών του  Βασίλη που μας άνοιξε τα μάτια και τους ορίζοντες! Πάντα έλεγα μακάρι να μπορούσα να καταλάβω τα σκυλιά ίσως να μου μιλήσουν στα κρυφά. Σ ευχαριστώ Βασίλη και Sugar που αυτό το κάνατε πραγματικότητα, μπορεί να μην ακούω λέξεις, αλλά η γλώσσα του σώματος τους έχει πολύ μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου!
ΧΡHΣΤΟΣ ΒΕΡYΚΙΟΣ

Λόγω της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής ενασχόλησης μου εδώ και αρκετά χρόνια με τα κατοικίδια, μπορώ να πω ότι έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για να προσφέρουν το καλύτερο για εκείνα.
Ο Βασίλης είναι ένας από αυτούς. Εκτός από το ότι είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος, με όρεξη, εμπειρία και δίψα να μεταλαμπαδεύσει όλη του τη γνώση στους μαθητές του, χωρίς να κρατήσει κάτι για τον εαυτό του, είναι ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ άνθρωπος.
Η εμπειρία στη σχολή ήταν κάτι το μοναδικό καθώς με τα παιδιά, το δάσκαλο Βασίλη και τη Sugar γίναμε μια μεγάλη οικογένεια.
Γνώσεις, πρακτικές και θεωρητικές, ρεαλιστικά σενάρια, χιούμορ, αγάπη αυτά ένα μικρό δείγμα από όσα μας έδωσε η σχολή του Βασίλη και της Sugar.
Σας ευχαριστώ για αυτό το όμορφο ταξίδι! ❤

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΠΕΤΑΣ

Αποφάσισα να διαλέξω τον Βασίλη σαν δάσκαλο, όταν είδα τα καλά λόγια που λέγανε όλοι οι μαθητές του για εκείνον, αλλά και όταν είδα τα μονίμως χαρούμενα μούτρα της Sugar! Ένα σκυλί ευτυχισμένο που δεν μπορεί να πει ψέματα! Και όντως ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα πότε! Μας έμαθε ότι πρώτα από όλα οφείλουμε να σεβόμαστε το πλάσμα που έχουμε απέναντι μας, να ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες και να τους καθοδηγούμε, μας έδειχνε διάφορες καταστάσεις όταν είχαμε την πρακτική μας! Σκυλιά αγχωμένα, χωρίς να έχουν κοινωνικοποιηθεί αρκετά, φοβισμένα κλπ ! Σκυλιά τα οποία μεταμορφωθήκαν και βρήκαν την ευτυχία! Πώς θα μπορούσαν Να μην τη βρουν ,όταν μαζί με τον Βασίλη, έχουν και την καλύτερη τετράποδη δασκάλα που υπάρχει;;;  Μας έμαθε πολλά παραπάνω από όσα πιστεύαμε και εγώ προσωπικά δεν τον θεωρώ απλό δάσκαλο αλλά μέντορα!

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε ρεαλιστικά σενάρια εκπαίδευσης, πλαισιωμένα από την πολυετή εμπειρία του Βασίλη Μπορομπόκα.  Αυτό που ξεχωρίζει όμως την συγκεκριμένη σχολή είναι η αφοπλιστική ειλικρινά του δασκάλου και μέντορα μας. Χωρίς μυστικά και δεύτερες σκέψεις ο Βασίλης ήταν πάντα ουσιαστικά κοντά μας. Κάτι που αποδεικνύεται και μετά την αποφοίτηση καθώς παραμένει σύμβουλος και υποστηρικτής όλων των μαθητών του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ

Τον Βασίλη τον διάλεξα για δάσκαλό μου χωρίς να μου τον έχει συστήσει κάποιος. Βλέποντας όμως κάποια βίντεο και φωτογραφίες στα social media αμέσως κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος έχει την ενέργεια που αναζητώ να έχει αυτός που θα με μυήσει στην εκπαίδευση των σκύλων. Οι τεράστιες γνώσεις του, που πηγάζουν μέσα από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα, σε συνδυασμό με την ακούραστη διάθεσή του να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει με τον κάθε μαθητή του, τον καθιστούν έναν ιδανικό δάσκαλο ο οποίος βρίσκεται δίπλα σου για κάθε απορία και καθοδήγηση, ακόμα και μετά το πέρας της εκπαίδευσης.

ΤΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Από την πρώτη ως την τελευταία μέρα ,μια καταιγίδα γνώσεων που μοιράζεται απλόχερα με τους σπουδαστές του, με ειλικρίνεια, ήθος , δυναμικότητα και αμέριστο πάθος για τη δουλειά και αγνή λατρεία για τον σκύλο!! Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί σοβαρά με την εκπαίδευση σκύλων και να μελετήσει δίπλα σε έναν άνθρωπο χωρίς κόμπλεξ ,να χτυπήσει την πόρτα με τη φωτογραφία της Σουγκαρ!!”

ΝΙΚΟΣ ΣΦΑΚΙΩΤΗΣ

Η Σχολή με εκανε να μαθω να σκέφτομαι σαν σκύλος ,και αυτός ήταν και ενας από τους λογους που ηθελα να φοιτήσω δίπλα σου. Επίσης μέσω της σχολής είχα τη δυνατότητα να μαθω τόσα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με τη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων μας, όπου κάποια εξ αυτων δεν γνωριζα καν, ενώ άλλα δεν τα γνώριζα σωστά. Είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω νέους ανθρώπους που με κάποιους εξ αυτων γίναμε φιλοι. Αξιοπρεπείς άνθρωποι ολοι τους που σέβονται αυτό που θα ξεκινήσουν να κανουν. Είμαι ευγνώμων που ήμουν μαθητής σου Βασίλη, και συμμετείχα σε αυτή την ομάδα. Συνέχισε να κανείς αυτό που αγαπάς τόσο πολύ με το ιδιο παθος, τον ιδιο ζήλο και αυταπάρνηση. Μείνε ταπεινος για το κοινωνικο εργο που προσφερεις και το μέλλον της σχολής θα είναι πιο λαμπρο με νέους “Μπορομποκες”…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη για την εκπαίδευση μου στη σχολή Happydogs Education Center for Dog Trainers διότι μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ με σχετική σιγουριά να δίνω τις συμβουλές μου στους κηδεμόνες σκύλων που ζητούν την βοήθεια μου. Η διδασκαλία ήταν πλήρης και ολοκληρωμένη! Περιλάμβανε όχι μόνο θεωρία αλλά και,
όσον αφορά το σκύλο (πως εκπαιδεύεται, τρόπος συμπεριφοράς, φροντίδας κλπ.), την σχέση και επικοινωνία με τον κηδεμόνα, αλλά και πρακτική σε πολλούς και διάφορους σκύλους από πλευράς ηλικίας, ράτσας κλπ., τόσο για θέματα βασικής εκπαίδευσης όσο και αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς.

ΑΝΕΤΕ NTAΛΑΣ

Μια υπέροχη εμπειρία, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, δίπλα σε έναν άνθρωπο που μας δίδαξε να βάζουμε σε προτεραιότητα τον σκύλο και τις ανάγκες του. Βασίλη, σε ευχαριστώ για όλα!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

Έξι μήνες γεμάτοι γνώσεις πάνω στο κομμάτι που πάντα ήθελα να ασχοληθώ αλλά δεν τολμούσα. Την αγάπη μου για τα σκυλιά!! Μια εμπειρία ζωής που όλοι αξίζουν να δοκιμάσουν αν έχουν αγάπη για τα σκυλιά!

ΠΕΓΚΥ ΚΑΝΕΛΑΚΗ

HappyDogs.gr. Mε βεβαιότητα η πρώτη επιλογή στο υπέροχο ταξίδι της εκπαίδευσης των καλύτερών μας φίλων! Eυχαριστούμε Βασίλη & Sugar!

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΤΖΗΣ

Υπεύθυνος Εκπαιδευτών

Βασίλης Μπορομπόκας

Aπόφοιτοι Εκπαιδευτές

Αχιλλέας Καλαμπάκας

Άκης Ερμής

Κατερίνα Σαρμονικά

Αθηνά Μερίτση

Ανέτ Ντάλας

Σταυρίνα Φλέσουρα

Καλιρρόη Παπαδάκη

Γιώργος Μουράτος

Θεοδώρα Κώστογλου

Ανδρέας Δούλας

Γιώτα Μεταξά

Άννα Κονταράτου

Κατερίνα Αποστόλου

Ελένη Ντούρλαρη

Σοφία Κατσάτου

Παναγιώτα Γιανναράκη

Μαριτίνα Χατζηκωστή

Ηλιάνα Εξάρχου

Μαρία Τσιούνη

Γιάννης Μαζιώτης

Βασίλης Τσαγκανάς

Αντώνης Σκαρπέτας

Μαργαρίτα Αλεξανδρίδου

Αλέξανδρος Ντούλας

Αποστόλης Μπακουρτζής

Πέγκυ Κανελάκη

Ελένη Λιβεριάδου

Γρηγόρης Ταβουλάρης

Δημήτρης Βαιόπουλος

Γιάννης Δρίτσας

Αλέξανδρος Μαστοράκης

Τηλέμαχος Χαβλίκ

Θοδωρής Σουλτανάκης

Φραγκίσκος Αλβέρτης

Χρήστος Βερύκιος

Ξένια Παπαδάμου

Τιτίκα Δημοπούλου

Μαρία Αναστασίου

Λευτέρης Μπλέτσας

Δημήτρης Τρυποσκούφης

Θεοδώρα Πηνελόπη Ραζή

Μάκης Φράγκος

Κατερίνα Σκλαβούνου

Νίκος Σφακιώτης

Μίλτος Νικολάου

Γιάννης Μουμτζίδης

Κατερίνα Σπίνου

Γιώργος Πετρόγκονας

Έλενα Καρμάν

Άννα Καλλιμάχου

Αγγελική Μαντέλου