Είπαν για εμάς

Σε αυτή τη σελίδα έχω “ανεβάσει” μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι… Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση…

H Miley βρέθηκε στο δρόμο μαζί με τα αδερφάκια της από μία φίλη μας. Από κει ήρθε στα χέρια μας και μιας και είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε σκυλάκι στο σπίτι και ουσιαστικά χωρίς να γνωρίζουμε πως να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις, η Miley έγινε ένα φωνακλάδικο, απαιτητικό (και θρασύ μερικές φορές) σκυλάκι 3 ετών. Επειδή την αγαπάμε πολύ και παρ όλη την τρέλα της, έγινε μέλος της οικογένειας μας και αποφασίσαμε έστω και λίγο καθυστερημένα να την εκπαιδεύσουμε. Η καλύτερα να εκπαιδευτούμε οικογενειακώς!!

Αρχίσαμε το ψάξιμο λοιπόν (αρχικά μέσω ίντερνετ) και αφού πήραμε τη γνώμη “ειδικού” μέσω τηλεφώνου ότι έχουμε ένα φοβικό, δυστυχισμένο και χωρίς αυτοπεποίθηση ζώο, η καλή μας φίλη που βρήκε την miley, σαν καλή νονά μας βρήκε και την λύση….

Έτσι γνωρίζαμε τον Βασίλη! Τον ευγενικό, χαμογελαστό και εξαιρετικό επαγγελματία Βασίλη ή αλλιώς τον σωτήρα μας!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ
(ΜΙLEY - ΗΜΙΑΙΜΗ)

Η Rihana είναι ένα υπέροχο ημίαιμο μαύρο λαμπραντόρ που μπήκε στη ζωή μας σε ηλικία περίπου 3 μηνών. Ήταν το πρώτο σκυλάκι που απέκτησε η οικογένεια. Εγώ η γυναίκα μου και οι δύο μου κόρες ηλικίας 13 και 11 ετών. Θέλω να πιστεύω ότι η αγάπη που της δείχνουμε πλησιάζει κοντά σε αυτήν που εισπράττουμε καθημερινά.

Όταν ήταν 8 μηνών, αποφασίσαμε να την εκπαιδεύσουμε. Ο Βασίλης ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής που μίλησα στο τηλέφωνο μετά από την σχετική αναζήτηση στο internet. Από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ο Βασίλης με έκανε να νιώσω την αγάπη του για τα τετράποδα και μέσα από την εκπαίδευσή του αποσκοπεί να μπορούμε να χαρούμε κάθε ώρα, κάθε βόλτα στο πάρκο, στην καφετέρια, στην ταβέρνα κλπ.

Δηλαδή ακριβώς αυτό που ζητούσαμε κι εμείς.

Πράγματι η πρώτη γνωριμία όσο και κάθε μάθημα με τη Rihana, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία ως προς τον τρόπο που την προσέγγιζε αλλά και ως προς τις χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που έδινε και σε εμάς.

Με φιλική προσέγγιση, επιβράβευση (με ωραίο παριζάκι γαλοπούλας) και υπομονή όταν χρειάστηκε είδαμε μετά από 10 περίπου μαθήματα τη Rihana να εκτελεί τις εντολές «κάτσε», «κάτω», «μείνε», «έλα» και «άστο» ενώ η βόλτα μαζί της έγινε σαφώς πιο ευχάριστη αφού σταμάτησε να τραβάει σαν … τρένο και άρχισε να βαδίζει κοντά μας.

Θα συνιστούσα το Βασίλη ανεπιφύλακτα. Είναι ένας εξαιρετικός εκπαιδευτής, άριστος επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, που παρά τη σύντομη γνωριμία μας θα τον θεωρώ πάντα έναν καλό φίλο.

Ευχαριστούμε Βασίλη και ελπίζουμε σύντομα να απολαύσουμε και κάποιες βόλτες παρέα και η Rihana με τη Sugar να γίνουν κι εκείνες δύο καλές φίλες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΔΑΝΟΣ
RIHANA - ΗΜΙΑΙΜΗ

Η Carmen είναι μια πανέμορφη λυκοσκυλίτσα που ήρθε στη ζωή μας σε ηλικία 2,5 μηνών. Είναι το πρώτο μας σκυλάκι και θεωρήσαμε ότι η βοήθεια από έναν εκπαιδευτή θα ήταν απαραίτητη και μάλιστα από μικρή ηλικία, λόγω και του μεγάλου μεγέθους της. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και αφότου είδαμε προσωπικές σελίδες αρκετών εκπαιδευτών, καταλήξαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με δύο εκπαιδευτές που είχαν τις καλύτερες “συστάσεις”.

Ο Βασίλης ήταν η ξεκάθαρη επιλογή. Από το πρώτο τηλεφώνημα σου μεταφέρει την όρεξή του και την αγάπη του για αυτό που κάνει και σε γεμίζει εμπιστοσύνη.

Όταν η Carmen λοιπόν έφτασε περίπου 4,5 μηνών ξεκινήσαμε τα μαθήματα. Για να μην μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες, ξεκίνησε ντροπαλή και φοβισμένη με τον έξω κόσμο πράγμα που οδηγούσε σε πολύ ανήσυχες βόλτες και ταυτόχρονα δεν είχε πολλές γνώσεις περί “υπακοής” και καλής συμπεριφοράς στο σπίτι πέρα από κάποιες βασικές εντολές που είχαμε προσπαθήσει να της μάθουμε διαβάζοντας στο διαδίκτυο.

Σήμερα, περίπου 10 μηνών πλέον, είναι ένα άλλο σκυλί. Είναι κοινωνικότατη, παιχνιδιάρα και ναζιάρα αλλά ταυτόχρονα υπάκουη και απίστευτη στη βόλτα. Σε σημείο που “ξεχνάμε” ότι είναι εκεί. Εντός σπιτιού δε, ακόμη καλύτερη. Δεν πειράζει πλέον τίποτα, δεν κάνει ζημιές, είναι ήσυχη όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι και γενικά είναι η καλύτερη παρέα που μπορεί να ζητήσει κανείς.

Μπορεί, όπως δεν ξεχνάει να μας υπενθυμίζει ο Βασίλης, τα αποτελέσματα αυτά να οφείλονται και στην δική μας προσπάθεια και επιμονή (και αυστηρότητα πολλές φορές) κατά την εκπαίδευση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τον Βασίλη.

Μας έδωσε κατευθύνσεις. Μας είπε τι θα κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Και μας έδωσε και την αυτοπεποίθηση να το κάνουμε, λύνοντας απορίες όποτε τις είχαμε. Ξανά και ξανά. Η επικοινωνία μαζί του ήταν τόσο άμεση και ειλικρινής, που από δάσκαλος έγινε φίλος.

Δεν υπάρχει μαγική λύση για το μεγάλωμα και την εκπαίδευση ενός σκύλου, όπως και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Αλλά, με υπομονή, επιμονή και έναν πραγματικά σπουδαίο δάσκαλο, όπως ο Βασίλης, η επιτυχία είναι απλά θέμα χρόνου.

Βασίλη ολόψυχα σε ευχαριστούμε πολύ.

ΠΑΡΗΣ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ
CARMEN - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Τον Βασίλη τον γνώρισαμε τυχαία μέσα από το Ίντερνετ. Ήταν ένας από τους 3 εκπαιδευτές που μας κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρoν μέσα από τα site τους. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και με τους 3 επιλέξαμε τον Βασίλη. Μας κέρδισε αμέσως καθως απο τον σύντομο διάλογο που είχαμε μαζί του καταλάβαμε ότι η εκπαίδευση σκύλων είναι πρώτα απο όλα πάθος για αυτόν και μετά επάγγελμα.

Δεν πέσαμε έξω!

Το κοκεράκι μας η Clery με το τέλος της βασικής εκπαίδευσης της ήταν πραγματικά άλλο σκυλάκι!

Φίλε Βασίλη σε ευχαριστούμε πρώτα απο όλα για την ΥΠΑΚΟΗ που δίδαξες στην Clery μας, αλλά και για αυτά που έμαθες σε εμάς στο θέμα της επικοινωνίας και της κατανόησης του τετράποδου φίλου μας!

Να είσαι πάντα καλά! Πολλά φιλιά

Σταμάτης – Αναστασία

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΛΩΚΑΣ
KΛΑΙΡΗ - ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

Ξαφνικά μπήκε η Δάφνη, ένα Ελληνικό ποιμενικό, στη ζωή μας.

Από μια τελείως ελεύθερη ζωή στο εξοχικό 8 στρεμμάτων, σε διαμέρισμα στην Αθήνα 90 τμ., σε ηλικία 5 μηνών. Μεγάλη αλλαγή για τη Δάφνη και για μας. Παλέψαμε όλοι μας ένα μήνα για την προσαρμογή και διαπιστώσαμε ότι χρειαζόμαστε επαγγελματική βοήθεια από έναν εκπαιδευτή σκύλων. Ψάξαμε στο internet, μιλήσαμε στο τηλέφωνο με αρκετούς. Μας άρεσε από την πρώτη στιγμή ο τρόπος του Βασίλη Μπορομπόκα.

Αγαπάει πραγματικά τα σκυλιά. Το νιώθεις. Σαν να γνωρίζει πως σκέφτεται ο σκύλος. Έχει ερευνητικό πνεύμα και αναζητάει νέες γνώσεις και απόψεις στον τομέα του, μέσω διεθνών σεμιναρίων και σχέσεων με κορυφαίους εκπαιδευτές σκύλων του εξωτερικού. Απλόχερα μοίραζε ο Βασίλης την γνώση του μαζί μας. Έδειξε εμάς και τη Δάφνη τρόπους για το πώς μπορεί ο άνθρωπος και ο σκύλος να συμβιώνουν καλύτερα μαζί, χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Ευχαριστώ για όλα, Βασίλη.

ΚΑΡΜΕΝ ΝΥΧΑ
ΔΑΦΝΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Η Ίρμα… λιγότερο από 2 ετών, συνδυασμός τσοπανόσκυλου με βέλγικο… την παραλάβαμε 7 μηνών. Και μάλιστα χωρίς εμπειρία από σκυλιά.

Φίλε Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ για όσα μας έμαθες και σε εμένα (κυρίως) και σε εκείνη, ώστε να είμαστε τόσο καλή παρέα. Πήγαμε τις πρώτες της διακοπές και η δεσποινίς ήταν άψογη τόσο μέσα στο δωμάτιο, αν και πάντα ζει έξω στο σπίτι της, όσο και στις βόλτες, στη θάλασσα, σε ταβέρνες κλπ… Μπράβο της και κυρίως μπράβο σου που μας βοήθησες να είμαστε τόσο καλός συνδυασμός. Υπάκουη, θετική, χαρούμενη, κοινωνική… όλα τα καλά δηλαδή…

Σε ευχαριστώ και πάλι και εις το επανιδείν!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
ΙΡΜΑ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Με λένε Αύρα και είμαι μια αξιολάτρευτη μποξερινα 1,5 έτους, πολύ χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια αλλά εντελώς ανυπάκουη!!!! Πήρα τον αέρα της μαμάς μου από την πρώτη στιγμή κι έγινα αρχηγός στο σπίτι μας, φτάνοντάς την στα όρια της απελπισίας!!!

Μέχρι που μια μέρα μου έφερε στο σπίτι τον Βασίλη!!! Ωραίος τύπος και με πολλές λιχουδιές!!! Τον συμπάθησα αμέσως… Ο Βασίλης με υπομονή κι επιβράβευση, μ’ έμαθε ένα σωρό πράγματα και μαντέψτε, δεν εκπαίδευσε μόνο εμένα!!!! Πρώτα εκπαίδευσε τη μαμά μου!!! Τώρα πια είμαστε και οι δυο πολύ χαρούμενες… Άρχισαν πάλι να έρχονται φίλοι στο σπίτι μας,απολαμβάνουμε τις βόλτες μας και η συμβίωση μας έγινε πολύ πιο εύκολη!!!! Έχω κάνει τη μαμά μου πολύ περήφανη και το οφείλουμε αποκλειστικά στο Βασίλη!!!!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ πολύ Βασίλη!!!

EΡΗ ΚΟΥΡΗ
ΑΥΡΑ - ΜΠΟΞΕΡ

Έφτασε η στιγμή να πω μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές ότι πραγματικά νιώθω για τον ΦΙΛΟ πλέον Βασίλη. Τα μαθήματα με τον Ρωμαίο ολοκληρώθηκαν και θεωρώ ότι αποφοίτησε με άριστα. Πρίν ξεκινήσουμε δεν είχα τέτοια προσδοκία. Ο λόγος ήταν ότι ο Ρωμαίος στον 13ο μήνα είχε γίνει ένας πολύ δυνατός και υπερκινητικός σκύλος που κάθε φορά που προσπαθούσα να τον πάω βόλτα νόμιζα ότι με τραβούσε τρακτέρ… Επίσης στον χώρο του κήπου πηδούσε επάνω σου αρπάζοντας τα μανίκια των ρούχων κλπ.

Μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές θέλω να ευχαριστήσω τον Βασίλη ο οποίος με θετικό τρόπο μάθησης άλλαξε πλήρως την κακή συμπεριφορά του Ρωμαίου με αποτέλεσμα να μπορούμε να καθήσουμε σε ένα cafe ήρεμα, να κάνουμε βόλτα σε ένα εμπορικό κέντρο κλπ.

Μην ξεχνάμε βέβαια και την απαραίτητη συνεισφορά του ιδιοκτήτη ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΑΖΙ με τον σκύλο του όσο περισσότερο μπορεί… Αυτά τα πολύ λίγα…

Ευχαριστώ Bill

ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΡΩΜΑΙΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Ο σκυλάκος μου o Rex, είναι ένας καλόψυχος και υπάκουος γερμανικός ποιμενικός τριών χρονών, που, παρότι εκπαιδεύτηκε πολύ μικρός, διαπίστωσα ότι δεν είχε κατανοήσει πλήρως κάποιες βασικές εντολές και επιτρεπόμενες ή μη συμπεριφορες (εντολές, *Μείνε*, κυνήγι γατών κ.τ.λ.). Σε μιά από τις καθιερωμένες μας απογευματινές βόλτες συνάντησα το Βασίλη και η γνωριμία μας ήταν καθοριστική! Ο Βασίλης, με την ηρεμία, την υπομονή και τη μεταδοτικότητα που διαθέτει, μας βοήθησε να ρυθμίσουμε τα θεματάκια που είχαμε σε μικρό χρονικό διάστημα και με μοναδικό τρόπο (θετική εκπαίδευση). Η καθημερινότητά μας βελτιώθηκε αισθητά και αλλάξαμε τρόπους και συνήθειες. Τον ευχαριστώ θερμά, γιατί δε βοήθησε μόνο το Rex, αλλά και εμένα να κατανοήσω περισσότερο τις δυνατότητές μου.

Βασίλη, εγώ και ο Rex, σε ευχαριστούμε ολόψυχα για τη πολύτιμη βοήθειά σου και να ξέρεις ότι είσαι φίλος μας και σε αγαπάμε!

ΠΕΛΛΗ ΓΙΟΒΑΝΟΥ
ΡΕΞ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

O Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται. Η επίδραση του ήταν καταλυτική στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά της Πίντσι γιατί εντόπισε τις ανασφάλειες και τις φοβίες της και κατάφερε με την ηρεμία, τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του να την κάνει να νιώσει ασφάλεια και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Παράλληλα μας βοήθησε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και μου έδειξε πόσο σημαντικό είναι να της αφιερώνω ποιοτικό χρόνο.

Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακτα!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
ΠΙΝΤΣΙ - ΗΜΙΑΙΜΗ

Ένα χρόνο πριν βρήκα ένα κουταβάκι στο δρόμο. Μέσα σε 1 χρόνο το κουταβάκι έγινε θηρίο και πριν αρχίσω να αφήνω ένα, ένα τα μέλη του σώματός μου… στο δρόμο, στην αυλή, στο πεζοδρόμιο ή όπου αλλού πήγαινα με τον ατίθασο Φρέντι (λαμπραντόρ / βέλγικο ποιμενικό) κάλεσα βοήθεια… και εδώ… έρχεται ο Βασίλης. Η ήρεμη δύναμη του σύμπαντος. Μας έβαλε σε μια αρμονική συμβίωση με τον Φρέντι. Εκπαιδευτήκαμε και οι δύο με πολύ ευχάριστο και πραγματικά θετικό τρόπο, στο χώρο μας!

Δεν μου άφησε άλυτα θέματα ή ερωτηματικά. Πάντα ευχάριστος και ετοιμοπόλεμος με γνώσεις που τις εφαρμόζει όντως στην πράξη. Μην σας κουράζω… είναι απλά τα πράγματα… Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕKΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

ΤΕΛΟΣ.
Δεν περιγράφω άλλο…

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΟΥ
ΦΡΕΝΤΙ - ΗΜΙΑΙΜΟΣ

O Μαρλεϊ είναι ένα πανέμορφο Λαμπραντόρ 15 μηνών αλλά εξίσου ατίθασο ακόμη και μετά την πρώτη “εκπαίδευση” που είχε. Η συμπεριφορά του είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει κυριολεκτικά με το κεφάλι πάνω στην πόρτα όταν άκουγε το κουδούνι, να τραβάει σαν νταλίκα στις βόλτες του, να χοροπηδάει πάνω σε όλους και γενικά να ανεβάζει σφυγμούς με το παραμικρό. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ όμως από το πρώτο μάθημα με τον Βασίλη, η συμπεριφορά του άλλαξε, αφού ο Βασίλης του έδειξε με απλούς κ ταυτόχρονα θετικούς τρόπους πως να συμπεριφέρεται και πως οι δυο μας θα χαρούμε τη συμβίωση μας.

Μπιλάκο σε ευχαριστώ που κατάφερες να μην χρειαστεί να… αλλάξω πόρτα, να μπορώ να χαρώ έναν καφέ με τον Μάρλεϊ και να έρχονται και πάλι φίλοι μου στο σπίτι. Έχεις την εμπειρία, τον κατάλληλο τρόπο και την απαιτούμενη αγάπη στα ζώα.

Να είσαι καλά man.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΛΕΪ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Ο Βασίλης Μπορομπόκας ήταν ο πρώτος εκπαιδευτής σκύλων με τον οποίο συνεργάστηκα ποτέ, αν και είχα την ευτυχία να ζήσω συνολικά με 7 σκύλους κατά την διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων.

Οι συστάσεις που πήρα για τον Βασίλη απο την κτηνίατρο με την οποία συνεργάζομαι, αλλά και απο πάρα πολλούς πελάτες του ήταν εξαιρετικές! Οι πληροφορίες που διάβασα στο site του σχετικά με την μέθοδο θετικής εκπαίδευσης σκύλων την οποία χρησιμοποιεί, με έπεισαν άμεσα ότι ήταν ο κατάλληλος εκπαιδευτής για να βοηθήσει την Μάνη, το ημίαιμο κουταβάκι που μπήκε στην ζωή μου τον περασμένο Μάιο.

Η Μάνη ήταν αδέσποτη και κακοποιημένη (ψυχικά και σωματικά), ανασφαλής και με αμέτρητες φοβίες, όμως ο Βασίλης με την υπομονή του, τις πολύτιμες γνώσεις του και τον προσεκτικό και ήρεμο χειρισμό του βοήθησε την Μάνη να κοινωνικοποιηθεί και την “μεταμόρφωσε” κυριολεκτικά σε ένα υπάκουο και χαρούμενο κουτάβι με αυτοπεποίθηση και όρεξη για παιχνίδι!

Βασίλη σ’ευχαριστώ πολύ για όλα!

Σου είμαι ευγνώμων απο τα βάθη της καρδιάς μου!

IΦΙΓΕΝΕΙΑ ΛΕΚΚΑ
ΜΑΝΗ - ΗΜΙΑΙΜΗ

Μην έχοντας ιδέα για το τι είναι η θετική εκπαίδευση μας πρότειναν τον Βασίλη ώστε να αναλάβει την εκπαίδευση της μικρής μας Λούνα. Έτσι από το πρώτο κιόλας μάθημα καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν καταρτισμένο άνθρωπο ως προς το αντικείμενό του. Γιατί ο Βασίλης δεν μένει μόνο στην συμπεριφορά του σκύλου αλλά σου παρέχει και τα εφόδια που χρειάζεται ο άνθρωπος για να κατανοήσει και να συνυπάρξει με τον σκύλο αρμονικά. Εστιάζοντας σε αυτό, ο Βασίλης μας βοήθησε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την συμβίωση.

Η Λούνα πλέον είναι ένας χαρούμενος, παιχνιδιάρικος σκύλος που μας συντροφεύει αρμονικά σε όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Σε ευχαριστούμε Βασίλη!

Happy dog and Happy owners!!!!

KATEΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΛΟΥΝΑ - ΗΜΙΑΙΜΗ)
ΛΟΥΝΑ - ΗΜΙΑΙΜΗ

Η Εκπαίδευση της μικρής μας Λιλού ξεκίνησε μόλις από την ηλικία των 3 μηνών και αποτέλεσε για εμάς μία συναρπαστική εμπειρία. Με τη βοήθεια του Βασίλη μπορέσαμε και γνωρίσαμε ακόμη καλύτερα το χαρακτήρα της και μάθαμε πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τις «δύσκολες» και «επείγουσες» καταστάσεις με επιβράβευση, χωρίς βία και ένταση.

Στην ουσία η εκπαίδευση αφορούσε περισσότερο εμάς και αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της όλης διαδικασίας. Πραγματικά αξίζει κανείς να εκπαιδεύσει το ζωάκι του καθώς το αποτέλεσμα θα τον εκπλήξει. Σε ευχαριστούμε και πάλι Βασίλη που με αληθινή αγάπη για αυτό που κάνεις κατάφερες να μας μεταδώσεις τις βασικές αρχές μιας σωστής εκπαίδευσης.

Συνέχισε έτσι!!!

ΖΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΛΙΛΟΥ - ΣΑΜΟΓΕΝΤ

Με αυτό το κείμενο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη γιατί βοήθησε εμένα και την κόρη μου να καταλάβουμε τις ανάγκες της σκυλίτσας μας και να μπορούμε να διαχειριστούμε με ηρεμία την εκπαίδευση της. Θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα ως εκπαιδευτή για τον σκύλο σας, λόγω του πολύ καλού του χαρακτήρα αλλά και της πολύ καλής προσέγγισης που έχει με τα παιδιά.

Βασίλη σου ευχόμαστε καλή συνέχεια.  Γιάννης και Ιφιγένεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΗΣ
ΗΡΑ - ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Η Μπλου, μαλτεζάκι, αγοράστηκε από pet shop σε ηλικία 5,5 μηνών. Ήξερε να πηγαίνει τουαλέτα εκεί που έτρωγε και κοιμόταν.. Πράγμα που δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα στη συμβίωση μας. Δεν είχα αποφασίσει αν θα της μάθω να πηγαίνει τουαλέτα έξω ή μέσα στο σπίτι, στην πάνα.

Λάθη, λάθη, λάθη από μέρος μου πολλά!

Στην πάνα πήγαινε από την πρώτη στιγμή. Τα προβλήματα άρχισαν όταν στους 7 μήνες αποφάσισα να μάθει να πηγαίνει τουαλέτα έξω, στην βόλτα. Το πρόγραμμα της βόλτας της δεν ήταν ποτέ σταθερό. Μία τα έκανε σωστά, μία όχι.

Αφού γνωρίσαμε τον Βασίλη σε ηλικία 1 έτους μας υπέδειξε να έχει σταθερό πρόγραμμα βόλτας και η πάνα να μην φύγει ποτέ από το σπίτι. Να σημειώσω ότι όταν δεν άφηνα πάνα, πάντα έβρισκα τσίσα και κακά σε σημεία διαφορετικά από εκεί που έμπαινε η πάνα και η ίδια χάλαγε τον κόσμο ακόμα κι όταν έλειπα μόνο 2 ώρες! Χρειάστηκε να φεύγω πολλές φορές από το σπίτι για μικρά χρονικά διαστήματα και να ξαναγυρνάω ούτως ώστε να συμφιλιωθεί με την ιδέα του αποχωρισμού. Τελικά, με σταθερές βόλτες και παρά πολύ υπομονή και άπειρες απογοητεύσεις, φτάσαμε η Μπλου να περιμένει την βόλτα της για τις ανάγκες της, να μην χαλάει τον κόσμο όταν λείπω και μερικές φορές βρίσκω λίγα τσίσα στην πάνα όταν λείπω.

Με τον Βασίλη της μάθαμε τις βασικές εντολές. Οι οποίες χρειάζονται πολύ practice.Το σκυλάκι, όμως, βελτιώνεται.

Να σημειώσω εδώ ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι είναι κολλημένο πάνω μου και δύσκολα εμπιστευόταν άνθρωπο. Για παράδειγμα πήγαινα για καφέ και όταν πήγαινα τουαλέτα και την άφηνα, ακόμα και με οικείο σε εκείνη πρόσωπο, χάλαγε τον κόσμο και με έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα και αρκετά άχρηστη “μαμά”.

Ο Βασίλης διέγνωσε ότι το σκυλάκι θέλει υπομονή και το θέμα του είναι ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κι από εκεί πηγάζουν όλα τα προβλήματα στην συμπεριφορά της (βλ. φασαρία όταν λείπω, ακαθαρσίες παντού όταν λείπω και γενικότερα εκνευρισμός και ανασφάλεια όταν δεν είμαι στο οπτικό της πεδίο). Ο Βασίλης της έμαθε με πολύ υπομονή και ηρεμία να τον πλησιάζει και να κάθεται μαζί του αγκαλιά. Μέχρι τότε δύσκολα πήγαινε σε άλλον άνθρωπο εκτός από εμένα.

Επίσης, ο Βασίλης με καθησύχασε με το θέμα της ακατάστατης τουαλέτας και μου είπε ότι μόλις το σκυλάκι πάψει να κάνει υστερίες όταν μένει μόνο του, τότε θα μπει σε σειρά και το θέμα της τουαλέτας. Έτσι κι έγινε!

Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες τον τρόπο.

Θέλει πολύ δουλειά ακόμα από μέρους μου, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρω! (Η Μπλου τώρα είναι 1,5 έτους και η συμπεριφορά της συνεχώς βελτιώνεται…)

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΠΛΟΥ - ΜΑΛΤΕΖ