Blog

 

Μην σταματάς ποτέ!!! ✊❤️

Αν μου έλεγαν το 2012, πως κάποια στιγμή θα μας προσκαλούσαν με την Σοφία σε Διαβητολογικο Συνέδριο με διεθνή παρουσία για να μιλήσουμε για την σκύλα μας, θα νόμιζα είτε πως μου κάνουν πλάκα, είτε πως μιλάω με τρελούς... 

Πόσες φορές μου έχουν πει στο τηλέφωνο "Κ. Μπορομπόκα ελάτε να τον κάνουμε άνθρωπο"...

Εμείς να κάνουμε άνθρωπο τον σκύλο? Μα αυτό είναι αστείο! 

 

 

 

Η εκμάθηση της τουαλέτας είναι o συνηθέστερος λόγος που χαλάει η σχέση μας με το κουτάβι, πριν καλά καλά ξεκινήσει. Είναι ίσως το top θέμα που μου βάζουν τηλεφωνικώς όσοι με καλούν με κουτάβια. Εγώ θα σας πω τους τρόπους με τους οποίους δίδαξα πολύ γρήγορα στην Sugar την σωστή τουαλέτα.  Βασικά πράγματα χρειάζονται. Υπομονή-Μεθοδικότητα-Σωστό timing.

 

Στο συγκεκριμένο άρθρο απαντώ στις ερωτήσεις δημοσιογράφου από την LIFO, αναφορικά με τα ηλικιωμένα σκυλιά, την εκπαιδευτική προσέγγιση τους και τι μπορούμε να περιμένουμε.

 

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε... Παρότι στο θέμα των αδέσποτων είμαι αρκετά απαισιόδοξος και έχω τους λόγους μου, θα προσπαθήσω να αναπτύξω και να μείνω στην θετική πλευρά του θέματος.

 

 

Xθες είδα έξω από το Super Market που ψωνίζω έναν σκυλάκο δεμένο. Καλά μέχρι εδώ; Όχι! 

To μυστικό γιατί κάποιοι σκύλοι είναι πιο φιλικοί, πιο συνεργάσιμοι και έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες υπάρχει και ακούει στο όνομα ωκυτοκίνη!

Αυτό απέδειξαν Σουηδοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Linköping με επικεφαλής τον Dr Per Jensen και την Mia Persson,(PhD student at Linköping University's Department of Physics, Chemistry and Biology)

Ακούστε λοιπόν φίλοι μου τι έζησα στην παραλία. Θα σας τα πω αναλυτικά...
Έχω πάει με την οικογένεια μου για μπάνιο και σαν κλασσικός, σωστός και ωραίος Έλληνας έχω παρκάρει σχεδόν πάνω στο κύμα την αμαξάρα μου. Κατεβαίνω λοιπόν και εγώ να χαρώ την θάλασσα μας. Ναι, ναι, την θάλασσα μας, αυτήν που θέλουν να μας πάρουν οι κακοί ξένοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για socialize dogs teMPLATE

 

Είναι μακράν το σημαντικότερο εφόδιο που μπορούμε να δώσουμε στον σκύλο μας αν θέλουμε να έχουμε δίπλα μας έναν ισορροπημένο φιλαράκο και σύντροφο. Ένα σκύλο δηλαδή που θα αποτελεί μέρος της ζωής μας σε όσες περισσότερες στιγμές μας. Από τις διακοπές μας, τις βόλτες μας, το να τον έχουμε μαζί με τα παιδιά και τα φιλαράκια τους, με σκύλους, σε καφετέριες, malls, εστιατόρια και όπου τέλος πάντων επιθυμούμε!

 

 

Σελίδα 1 από 4

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime