Υπηρεσίες κατ’ οίκον από τη HappyDogs

HAPPYDOGS

WELCOME TO THE HAPPY SIDE OF DOG TRAINING

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρουμε φροντίζουμε να έχουν πάντοτε στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα στη σχέση με τον σκύλο σας.

Σε αυτό το κείμενο αναφέρουμε τους τρόπους και τις μεθόδους εργασίας μας. Από τη βασική υπακοή έως και την συμβουλευτική για οποιοδήποτε θέμα συμπεριφοράς σας απασχολεί.

Βασίλης Μπορομπόκας,

Επαγγελματίας Εκπαιδευτής,

Μετεκπαιδευμένος σε Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Σκωτία, Σουηδία Βέλγιο και Πολωνία.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Περισσότερες πληροφορίες στο κεφάλαιο ΓΙΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η sUGAR είναι πλέον γνωστή και αγαπητή σε όλο το Πανελλήνιο, ενώ την ιστορία της την γνωρίζουν άνθρωποι από το εξωτερικό. (Γερμανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία, Κροατία, κλπ)

EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ.

Είμαστε από τους πρώτους που εφάρμοσαν αυτού του είδους την εκπαίδευση. Μετά από χιλιάδες εκπαιδεύσεις σε σπίτια είμαστε απολύτως σίγουροι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για το σκύλο σας. Η εκπαίδευση κατ΄οίκον έχει αρκετά πλεονεκτήματα όπως πρακτικές λύσεις σε καθημερινά θέματα, βόλτες σε πάρκα, πλατείες της περιοχής, εκπαίδευση παρουσία της οικογένειας και δημιουργία πραγματικών συνθηκών οπού σας μαθαίνουμε πως να τις αντιμετωπίζετε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ.

Ερχόμαστε στο σπίτι σας για μια 1η συνάντηση, συζητάμε τα θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τον σκύλο σας, σας εξηγούμε τη φιλοσοφία μας και τη μέθοδο της εκπαίδευσης που ακολουθούμε και θέτουμε το στόχο της εκπαίδευσης. Σε αυτό το πρώτο μάθημα θα έχετε πλήρη εικόνα για τον χαρακτήρα του σκύλου σας, της πορείας που θα ακολουθήσουμε αλλά και των μαθημάτων που θα χρειαστούμε.

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ

Η βάση της σχέσης μας με το σκύλο. Μαθαίνουμε στους ανθρώπους πως να εκπαιδεύουν το σκύλο τους στις βασικές εντολές(Κάτσε, Έλα, Μείνε, Ξάπλα κλπ). Ο σκύλος αποκτά αυτοπεποίθηση και έλεγχο και εσείς γνώσεις και εμπειρία για τον σωστό τρόπο χειρισμού του. Επίσης είναι πολύ σημαντική η παρουσία σας γιατί ο στόχος είναι να γίνετε εσείς εκπαιδευτής του σκύλου σας. Ένα πλεονέκτημα ακόμη είναι πως τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε αληθινές συνθήκες και καταστάσεις(σπίτι, πλατεία, γειτονιά, δρόμο, πάρκα, κλπ) ώστε να ταυτίσει ο σκύλος την εκπαίδευση και τις εντολές με την καθημερινότητα του.

CLICKER TRAINING

Ίσως ο πιο ευχάριστος και ουσιαστικός τρόπος εκπαίδευσης του σκύλου. Το clicker είναι ένα μικρό εξάρτημα το οποίο σε συνδυασμό με μια π.χ λιχουδιά “κάνει θαύματα”. Εξηγεί γρήγορα και απλά στο σκύλο μας τι θέλουμε από αυτόν. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως σε ζωολογικούς κήπους, water parks, κτηνιατρικά κέντρα κλπ, αφού είναι βοηθητικό για όλα τα ζώα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ

Εκτός από ξεπερασμένη η άποψη του “να μεγαλώσει ο σκύλος πρώτα για να εκπαιδευτεί” είναι και εντελώς λανθασμένη καθώς ο σκύλος μεγαλώνοντας μπορεί να παγιώσει μια άσχημη συμπεριφορά. Με τη σωστή μέθοδο, υπομονή και γνώση βάζουμε το κουτάβι στα βασικά από την ηλικία των 3-4 μηνών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Αυτός που είπε πως “δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε γέρο σκύλο” ας αναθεωρήσει.
Η Πάττυ ήταν 11 ετών όταν ξεκινήσαμε την εκπαίδευση της, με σωστή καθοδήγηση και ασκήσεις η εκπαίδευση πήγε υπέροχα. Έχω συνεργαστεί με σκύλους 8 -9 -10 ετών…Αν ο άνθρωπος έχει διάθεση όλα πάνε καλά!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην εκπαίδευση είναι σημαντικό να συμμετέχουν και τα παιδιά. Με την κατάλληλη γνώση τους μεταδίδουμε την εμπειρία και τις τεχνικές μας ώστε να τους κάνουμε “μικρούς εκπαιδευτές”. Η απαρχαιωμένη αντίληψη “ο σκύλος να ακούει έναν” είναι παντελώς λάθος, αφού όσο περισσότερο ο σκύλος ακούει τα παιδιά τόσο περισσότερο τα αποδέχεται και τα σέβεται.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Με τα ομαδικά μαθήματα δίνουμε την ευκαιρία στον σκύλο μας να παίξει, να κοινωνικοποιηθεί και να μάθει να υπακούει σε πιο σύνθετες συνθήκες. Είναι σημαντικό ειδικά για τα κουτάβια το κομμάτι της αλληλεπίδρασης με άλλα σκυλάκια ώστε να μπορεί μεγαλώνοντας να είναι ένας χαλαρός σκύλος. Ταυτόχρονα όμως διασκεδάζουμε και εμείς.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

Μέσω της βασικής υπακοής αντιμετωπίζουμε κάποια συμπεριφορά του σκύλου η οποία αρχίζει ή έχει ήδη γίνει αρνητική. Π,χ ο φόβος στη βόλτα για τα μηχανάκια, η ένταση κα τα γαβγίσματα στο κουδούνι, η κτητικότητα με αντικείμενα κλπ… Μέσω της εκπαίδευσης προβλέπουμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα δίνοντας σας συγκεκριμένες ασκήσεις και τεχνικές ώστε να μην παγιωθεί ως συμπεριφορά στο σκύλο.

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Δουλεύουμε περισσότερο εκεί που υστερεί ο σκύλος και σταδιακά τα εφαρμόζουμε σε πιο δύσκολες συνθήκες, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα το σκύλο και να έχει μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΒΙΩΝ

Πάλι μέσω της βασικής υπακοής δίνουμε μεγάλο βάρος στο να βοηθήσουμε το σκύλο μας να ξεπεράσει ένα πρόβλημα του. Πολλοί σκύλοι βασανίζονται κυριολεκτικά από φοβίες, ανασφάλειες και άγχος. Είναι πολλές φορές τόσο μεγάλο το πρόβλημα που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν φυσιολογικά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Με τη σωστή συμβουλευτική και τη ρουτίνα θα καταφέρουμε να ρυθμίσουμε ένα από τα ‘κλασσικά” θέματα. Οι σκύλοι χρειάζονται σταθερό πρόγραμμα και σωστές αντιδράσεις από μέρους μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Το Α και το Ω για έναν ήρεμο σκύλο. Μαζί θα βγάλουμε το πρόγραμμα και τα “σενάρια” που θα αντιμετωπίσει σταδιακά ο σκύλος μας ώστε να γνωρίσει με ωραίο τρόπο αυτά που μας περιβάλλουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Ο στόχος μας είναι να σας “περάσουμε” γνώσεις που θα σας μάθουν σημαντικά πράγματα για τους σκύλους, αλλά και πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση όσων σας προβληματίζουν.

ΧΑΛΑΡΗ ΒΟΛΤΑ

Ως γνωστόν οι σκύλοι είναι θηρευτές και βασίζονται πολύ στην όσφρηση τους, επίσης οι περισσότεροι είναι αρκετά περιορισμένοι και δεν ασκούνται αρκετά. Έτσι η βόλτα γίνεται πολλές φορές “μαρτύριο”. Με τη σωστή μέθοδο θα σας δείξουμε πως να χαίρεστε να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας, ώστε να μην μπλέξετε στο φαύλο κύκλο “τραβάει άρα δεν βγαίνει” κάτι που είναι ότι χειρότερο τελικά για τον σκύλο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με τον κατάλληλο τρόπο και στη σωστή ηλικία ξεκινάμε την εκπαίδευση του σκύλου σας. Του μαθαίνουμε μεσω του pray-drive( ένστικτο της λείας) να θέλει να πιάσει το δόλωμα και να νικήσει. Του τονώνουμε την αυτοπεποίθηση και με τις σωστές τεχνικές καταφέρνουμε να μάθουμε πολύ χρήσιμα πράγματα στον σκύλο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ

Πρόκειται για θεωρητικά (κυρίως) μαθήματα τα οποία έχουν στόχο να σας δώσουν σωστές συμβουλές για τις πρώτες μέρες με το κουτάβι σας και πρακτικές λύσεις για τα πρώτα ζητήματα(τουαλέτα, δαγκωματάκια, επαφή – χειρισμός κλπ).Οι πρώτες μέρες είναι οι πιο σημαντικές καθώς εκεί είναι που ίσως χρειαστεί να επιστρατεύσουμε υπομονή και επιμονή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΡΕΥΝΕΣ

Μέσω e-mail ή φωτοτυπιών σας προμηθεύουμε με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες για την επιστήμη της εκπαίδευσης των σκύλων.