Σεμινάριο "ANIMAL TRAINING METHODS 2017" στην Βαρσοβία

Knowledge has a begining but no end...

Το σεμινάριο "ANIMAL TRAINING METHODS 2017" στη Βαρσοβία μόλις τελείωσε. Αυτό ήταν το έκτο ταξίδι μου στο εξωτερικό για μετεκπαιδευση και οφείλω να πω οτι ταξίδεψα με τον ίδιο ακριβώς ενθουσιασμό και χαρά, που είχα στο πρώτο μου ταξίδι πριν από πέντε χρόνια.

Και πως να μην είμαι ενθουσιασμενος και πλήρης όταν μαθαίνω νέα πράγματα για τους σκύλους?

Είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές που μου δίνει αυτή η δουλειά. Να ανοίγω νέους ορίζοντές και να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν να δώσουν πολλά.

Όπως ο Chirag Patel (σύμβουλος συμπεριφοράς και εκπαιδευτης, pets, exotic, zoo and laboratory animals), η Suzanne Clothier (πασίγνωστη εκπαιδεύτρια και συγγραφέας) και η Julia Robertson (expert in canine physiology).

Η άποψη μου είναι πως οι εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων οφείλουμε να εκπαιδεύομαστε, να γνωρίζουμε νέες τεχνικές, έρευνες και μελέτες. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε δάσκαλοι. Η εποχή της εμπειρικης προσέγγισης στον σκύλο έχει περάσει ανεπιστρεπτί (και το λέω εγω που εχω 18 χρόνια εμπειρίας στους σκύλους).

Γνώσεις, μεθοδολογία, τεκμηριωμένες έρευνες και επιστημονική προσέγγιση. Αυτά είναι τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε σωστή εκπαίδευση στο σκύλο και την οικογένειά του.
Happydogs.gr, Teaching dogs with heart.

Έκθεση εικόνων

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime