Σκύλος ή αλλιώς "Ο άνθρωπος όπως θα έπρεπε να είναι..."

Πόσες φορές μου έχουν πει στο τηλέφωνο "Κ. Μπορομπόκα ελάτε να τον κάνουμε άνθρωπο"...

Εμείς να κάνουμε άνθρωπο τον σκύλο? Μα αυτό είναι αστείο! 

 

 

Ο σκύλος θα μας κάνει ανθρώπους (όπως υποστηρίζει για τα ζώα η Temple Grandin), αρκεί να έχουμε τα μάτια μας και την καρδία μας ανοιχτά. 
Να μετατρέψω τον σκύλο στον σημερινό άνθρωπο? Εγώ? Να λείπει το βύσσινο...Μια χαρά είναι έτσι. (Μεταξύ μας, εγώ προσπαθώ να ξεφύγω από τον σημερινό άνθρωπο.)

Ο σκύλος είναι καλύτερος από εμάς. Πολύ καλύτερος. Τραβηγμένο? Υπερβολικό? Ας τα βάλουμε λίγο κάτω...
Γιατί όλος ο κόσμος στρέφεται στους σκύλους? Γιατί ψυχολόγοι, ειδικοί, γιατροί, μας προτείνουν να αποκτήσουμε κατοικίδιο? Χάσαμε την αγάπη και την ψάχνουμε στους τετράποδους? Ίσως...
Πιστεύω πως ο σκύλος είναι η καλύτερη έκδοση μας. Η "προχωρημένη-εξελιγμένη" συναισθηματική μας έκδοση. Είμαι 14 ώρες την μέρα μαζί τους. Σε σπίτια , πάρκα, πλατείες... Βλέπω, νιώθω, συζητώ, ξέρω. Παρατηρώ πόσο καλό κάνουν στους πελάτες μου. Ακούω προσεκτικά τις ιστορίες τους. Πολλοί συνάνθρωποι βέβαια λένε "Ο σκύλος μας αγαπά γιατί είναι συμφεροντολόγος" ή "Δώσε φαγητό σε κάποιον και στον πήρε". Μάλιστα... 
Εγώ θα τους πρότεινα να δουν λίγο στον καθρέφτη τους. Προφανώς έτσι είναι οι ίδιοι. Σκέφτονται και λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Πιθανώς να τους έχουν φερθεί κάπως έτσι οι κοντινοί τους άνθρωποι. Ισως και να εκπαιδεύτηκαν από το σπίτι τους. Δεν ξέρω, θα μπορούσα να εικάζω μέχρι αύριο...
Οι άνθρωποι κινούμαστε με υστεροβουλία, με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και την καταπάτηση αξιών και όχι οι σκύλοι. Οι σκύλοι αγαπητοί μου είναι αλλού.
Πολύ μπροστά μας. Προσφέρουν πλουσιοπάροχα, αγάπη και φροντίδα. Νοίαξιμο και στοργή.

Δυστυχώς για τους περισσότερους, αυτά περνούν απαρατήρητα. Βέβαια χρειάζεται και έμφυτο ταλέντο, ενσυναίσθηση και συναισθηματική αντίληψη για να τα νιώσουμε. Οποιος τα έχει βιώσει με καταλαβαίνει, όποιος δεν εκμπέμπει σε τέτοιο μήκος κύματος προφανώς βρίζει ή υποτιμά τώρα που διαβάζει. 
Δεν με νοιάζει καθόλου. Εμένα με ενδιαφέρει αυτός που νιώθει. 
www.happydogs.gr teaching dogs with heart❤️

(ALL RIGHTS RESERVED /HAPPYDOGS. GR)

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Τουαλέτα" κουταβιού. Μην σταματάς ποτέ! »

Βιογραφικό σημείωμα

 • Βιογραφικό σημείωμα

  19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

  Oνομάζομαι Βασίλης Μπορομπόκας, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και από "σπόρος" αγάπησα πολύ τα ζώα και ειδικότερα τους σκύλους. Αυτή ήταν άλλωστε η φυσιολογική εξέλιξη μου καθώς μέχρι τα 14 ζούσα σε κτήμα με σκύλους, γάτες, κότες, κουνέλια, κατσίκες και πρόβατα και έμαθα από πρώτο χέρι να συμβιώνω μαζί τους και να τα φροντίζω. Το '99 ξεκίνησα δειλά-δειλά τις πρώτες μου εκπαιδεύσεις σαν βοηθός εκπαιδευτής. Μου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα. Δουλειά είχα... Στρωμένη, οικογενειακή, καλοπληρωμενη και με προοπτική. Δε με γέμισε ποτέ όμως... Το μυαλό μου ήταν μόνο στους σκύλους.

  Έτσι, όσο περνούσε ο καιρός, μου γινόταν όλο και πιο έντονο το ότι θέλω να είμαι μαζί τους.

  Μου ήταν πολύ καθαρό. Τα αγαπώ και για αυτό θέλω να δουλεύω μαζί τους. Αυτή ήταν μια εύκολη και συνειδητοποιημενη σκέψη σε πρώτο επίπεδο. Λογική προσέγγιση θα έλεγα.

  Όσο μεγαλώνω όμως, καταλαβαίνω ότι πέρα από το προφανές, ο λόγος που ήθελα και θέλω να είμαι μαζί τους, είναι γιατί με κρατούν σε ψυχική ισορροπία. Γιατί νιώθω γεμάτος ωραία συναισθήματα και γιατί μαζί τους, βγάζω μπροστά τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού μου... Αγάπη, υπομονή, κατανόηση, εξυπνάδα, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, αποφασιστικοτητα, χιούμορ, υπευθυνότητα. Με θεραπεύουν νομίζω...

  Ολο αυτό ξέρω πως δούλεψε υποσυνείδητα. Δηλαδή, ο εαυτός μου με έσπρωξε αθόρυβα προς μια κατεύθυνση για να μπορώ να είμαι καλά, να αισθάνομαι καλά.

  Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι τους. Η αγάπη και ο σεβασμός λοιπόν, είναι τα λιγότερα που μπορώ να τους προσφέρω απλόχερα.

  Διαβάστε περισσότερα...

Είπαν για εμάς

istorioules

Σε αυτή τη σελίδα έχω "ανεβάσει" μερικά κείμενα τα οποία έγραψαν και υπέγραψαν με το ονοματεπώνυμο τους, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν για να εκπαιδεύσω τους σκύλους τους. Μέσα από τα λόγια τους κέρδισα την αναγνώριση αλλά και την εκτίμηση τους για τις υπηρεσίες μου. Τα θεωρώ πιο σημαντικά ακόμη και από τα πτυχία και τις πιστοποιήσεις μου, γιατί αυτή αυτή πιστεύω ότι είναι άλλωστε και η ουσία της εκπαίδευσης, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνομαι... Να καταφέρνω να αλλάζω προς το καλύτερο την σχέση των ανθρώπων με τους σκύλους τους.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να αναγνωρίζεται η δουλειά και η βοήθεια που παρείχες;

Καλή ανάγνωση...

Διαβάστε περισσότερα...

 

Βρείτε μας στο Facebook

Powered by InfoTime