Γιατί υποστηρίζω τις στειρώσεις!

Blog

Στην μαγευτική και “φιλόζωη” χώρα που ζούμε με τις χιλιάδες σκελετωμένων, απαγχονισμένων, πνιγμένων, κακοποιημένων, πατημένων, παρατημένων στα σκουπίδια σκύλων πιστεύω ότι η στείρωση είναι ένα πολύτιμο όπλο ώστε να μη δημιουργήσουμε νέες φουρνιές μελλοθάνατων.

Πολλοί το βλέπουν ηθικά, ότι δηλαδή παρεμβαίνουμε στην φύση και την παραβιάζουμε. Λάθος (για εμένα), γιατί δεν νομίζω πως μια γέννα στον παράδρομο της Εθνικής ή σε κάποιο στενό δίνει πιθανότητες επιβίωσης στα μωρά αλλά ούτε και στην μητέρα τους.

Αν έχετε βρει κουτάβι στα σκουπίδια πιστεύω πως θα αναθεωρήστε τις απόψεις σας, ή αν έχετε βρεθεί να κυνηγάτε σκυλιά στα βουνά για να τα ταΐσετε.
Οι σκύλες από όσο γνωρίζω δεν έχουν την αγωνία του “πότε θα γίνω μάνα” και αυτό γιατί το ζευγάρωμα των αδέσποτων στους δρόμους, τα βουνά κλπ μοιάζει περισσότερο με βιασμό! Έχετε δει ποτέ θηλυκό να προσπαθεί να ξεφύγει από αγέλη αρσενικών?

Δεν είναι σε κατάλληλες συνθήκες, με ασφάλεια και έλεγχο όπως σε ένα καλό εκτροφείο και όχι βέβαια στα puppy mills, τα γνωστά εργοστάσια κουταβιών.

Είναι εύκολο από την ασφάλεια του καναπέ και του pc να λέμε πράγματα. Μιλήστε με ανθρώπους από φιλοζωικές, με ανθρώπους που βγαίνουν αργά τη νύχτα σαν τους κλέφτες για να μην τους δουν οι γείτονες ώστε να αφήσουν φαγητό για τα αδέσποτα ή με ανθρώπους που δίνουν από το υστέρημα τους για να πληρώσουν κτηνιάτρους. Έχουν καμιά εμμονή ή βίτσιο?
Όχι, απλά έχουν δει από κοντά τον πόνο και την πίκρα των παρατημένων και πεινασμένων ζώων….

Δεν χρειάζεται να προβάλλουμε ανθρώπινες ανάγκες στους σκύλους. Αυτό αφορά περισσότερο τους φίλους μου τους άντρες που θέλουν ο σκύλος τους να “πάει με θηλυκό”
Να πάει ρε παιδιά, αλλά να βρεθούν στα σκουπίδια καμιά 10αριά μωρά μόνο και μόνο για να πηδήξει ο σκύλος μας?

Αυτός που θα αφήσει την πόρτα του ανοιχτή για να φύγει ο σκύλος του ώστε να “πάει να κάνει τη δουλειά” ίσως πρέπει να αναθεωρήσει. ‘Ή αυτός που πιστεύει ότι η σκύλα του θα ολοκληρωθεί μέσα από τη διαδικασία της γέννας…

Αν κάποιος θέλει οκ! Το ανακοινώνει σε φίλους,γνωστούς ώστε να μην του μείνουν οι σκύλοι. Τόσο απλά. Έχω προσωπική εμπειρία με γνωστό μου οπού πριν 15 χρόνια, όπου τον είχα προειδοποιήσει για τα της γέννας. Το αποτέλεσμα? Ότι τελικά έτρεχα να βρω οικογένειες για τα μωρά, να κάνω ενέσεις στη σκύλα και να κανονίζω τα θέματα της με τον κτηνίατρο.

Οι σκύλοι δεν έχουν την ερωτική ανάγκη όπως την έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Δηλαδή δεν βλέπουν ένα θηλυκό λέγοντας “γουάου τι ωραία σκυλίτσα”. Απλά, δύο φορές τον χρόνο η φύση βαράει κόκκινο.
Είναι μεγάλη η ευθύνη μας. Ούτε τα θηλυκά θα πέσουν σε κατάθλιψη μετά την στείρωση όπως συνήθως πιστεύουν οι γυναίκες, αλλά ούτε και οι αρσενικοί θα γίνουν… θηλυπρεπείς όπως φαντάζονται οι άντρες…

Δεν είναι απαραίτητο, ούτε και υποχρεωτικό. Δεν υπάρχει νόμος να το επιβάλλει. Εγώ όταν είχα την αγέλη των 7 σκύλων μου είχα στειρώσει και τα τρία θηλυκά. Νομίζω πως ο λόγος είναι αυτονόητος.

Τα θετικά (ή αρνητικά) της επέμβασης μπορείτε να τα συζητήσετε με τον κτηνίατρο σας. Σίγουρα είναι πιο κατάλληλος από εμένα.

Y.Γ Η φωτογραφία ήταν η πιο “αισιόδοξη” που βρήκα… Οι υπόλοιπες ? Απλά πονάει η καρδιά σου…

Προηγούμενο άρθρο
Σκύλος ή αλλιώς “Ο άνθρωπος όπως θα έπρεπε να είναι…”
Επόμενο άρθρο
Γιατί αγαπάμε τους σκύλους?

Related Posts

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.