Γιατί αγαπάμε τους σκύλους?

Blog

Ρητορική ερώτηση?
Μπα, περισσότερο συναισθηματική θα έλεγα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν, όπως και εγώ τους σκύλους. Είναι οι φίλοι τους, τα παιδιά τους, οι σύντροφοι, η οικογένεια, ο καλύτερος φίλος που θα ήθελαν να έχουν.

Είμαστε σχεδόν 15.000 χρόνια παρέα, τρομερό ε?
Πως λοιπόν να μην είναι ποτισμένο το DNA και των δυο μας για συντροφικότητα, γέμισμα, παρέα, φροντίδα, γέλιο…Μάλιστα Αμερικάνοι εξελικτικοί βιολόγοι αναφέρουν πως πότε στην Ιστορία δεν συνεργάστηκαν τόσο καλά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δύο διαφορετικά θηλαστικά!!!

Εγώ προσωπικά από τότε που με θυμάμαι ήμουν πολύ δεμένος με έναν ιδιαίτερο τρόπο μαζί τους. Δηλαδή μπορεί να ήμουν με τους συμμαθητές μου και ενώ είμασταν όλοι μαζί, εγώ “χανόμουν” στην εικόνα ενός σκύλου που περνούσε εκείνη τη στιγμή.
Δουλεύω με ανθρώπους και νιώθω περήφανος οταν βλέπω πόσο πολυ αγαπουν και νοιαζονται για τους σκύλους τους.
Ένας απομονωμένος σκύλος είναι ένα μαραμένο λουλούδι…δεν μπορεί να σου δείξει την ομορφιά του, ούτε και να σε κάνει καλύτερο.

Θυμάμαι πριν 20 χρόνια σε μια πολύ δύσκολη φάση, σε μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μου, οι γονείς μου αποφάσισαν να μου πάρουν έναν σκύλο, ένα φανταστικό Γερμανικό Ποιμενικό.
Περιττό να πω, πως κυριολεκτικά μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους και έβγαλε από μέσα μας την ανέκφραστη και μπλοκαρισμένη αγάπη που υπήρχε στο σπίτι μας. Το τι του χρωστώ είναι μεγάλη ιστορία…Νομίζω πως μου έσωσε τη ζωή. Μετά από εφτά χρόνια ακόμη για τον Spike μιλάμε στο σπίτι…

Πάμε λοιπόν.

1. Μας αφήνουν να είμαστε ο εαυτός μας. Να μη ντραπούμε να δείξουμε αγάπη, συγκίνηση, τρυφερότητα.
2. Μας αγαπούν, Δεν ζητούν να γίνουμε κάτι άλλο για να μας αποδεχτούν.
3. Μας κάνουν να νιώθουμε χρήσιμοι, υπεύθυνοι για μια ζωή.
4. Μας κάνουν χαλαρούς, γνωρίζουμε κόσμο με έναν σκύλο, μας χαιρετά ο κόσμος, ξεφεύγουμε από την σκυθρωπή καθημερινότητα.
5. Μας κινητοποιούν, να περπατήσουμε,να βγούμε, με βροχή, κρύο,ζέστη,πρωί,βράδυ…
6. Μας κάνουν να γελάμε! Και πολύ μάλιστα…
7. Μας μαθαίνουν να έχουμε αυτοσυγκράτηση, να μπαίνουμε στη θέση του άλλου.
8. Μας μαθαίνουν να φροντίζουμε χωρίς να περιμένουμε ανταπόκριση. Απλά γιατί το θέλουμε.
9. Μας μαθαίνουν να κάνουμε αγκαλιές.
10.Μας μαθαίνουν να μοιραζόμαστε…το χρόνο μας. Την στιγμή που θα θες να κάνεις κάτι άλλο ομως θα πρέπει να μοιράσεις τον εαυτό σου για να χαρεί και ο σκύλος σου.

Με πολύ-πολύ σκυλοαγάπη,
Βασίλης Μπορομπόκας

(All rights reserved. Happydogs.gr ) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Προηγούμενο άρθρο
Γιατί υποστηρίζω τις στειρώσεις!
Επόμενο άρθρο
Το μυστικό ενός ευτυχισμένου σκύλου

Related Posts

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.