Συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Blog

Εγώ και το κουτάβι μου η Sugar συμμετείχαμε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης “Give me a paw” το οποίο διευθύνει η κτηνιάτρος κα Σταθοπούλου και έχει ως αντικείμενο την συνεισφορά των σκύλων στην εκπαίδευση των μαθητών. Μια πρωτοποριακή κίνηση για την Ελλάδα, αλλά ήδη καθιερωμένη σε χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου οι μικροί μαθητές διαβάζουν και αλληλεπιδρούν με σκύλους κατά τη διάρκεια του μαθήματος με στόχο τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοποεποίθηση,ασφάλεια και να νιώθουν άνετα στην τάξη τους.

Η παρουσία ενός σκύλου έχει θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται άνετα. Οι σκύλοι ακόμη μπορούν να βοηθούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς είναι εξαιρετικοί ακροατές. Αυτό το είδα και το έζησα απο πρώτο χέρι και κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της εκπομπής και πόσο χαρούμενα ένιωθαν τα παιδιά με την παρουσία της Sugar.

Όλες οι έρευνες που δημοσιεύονται στο εξωτερικό συγκλίνουν στο πόσο πολύ βοηθούν οι σκύλοι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Όλα αυτά τα προγράμματα ξεκίνησαν με συνεργασίες, ψυχολόγων,εκπαιδευτών,δασκάλων κλπ ώστε να βελτιωθεί η απόδοση των μαθητών.

Άποψη μου όμως είναι πως έτσι γίνεται και πιο διασκεδατική η εκπαίδευση!

Από εκείνη όμως την πρώτη της συνέντευξη μεσολάβησαν πολλές και σημαντικές. Ενδεικτικά αναφέρω, την κα.Γερμανού (Εpsilon TV), τον κ.Τράγκα (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1FM), τον κ.Φραντζεσκάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Κ), τον κ.Σούκα (STAR-WEBTV), την κα.Δημητριάδη(LIFO.GR) τον κ.Νταλατάριοφ (GAZZETA.GR), την κα.Καραμολέγκου (DOGGRIN.GR), την κα.Μπάλαρη (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM), την κα.Βεργιώτη (STAR.GR), τον κ. Κιούση (LIVEMEDIA NEWS), τον κ.Αναστασιάδη (ΣΚΑΙ 92.6FM), ενώ δεκάδες sites, περιοδικά και free press εφημερίδες έχουν αναδημοσιεύσει συνεντεύξεις μου.

Προηγούμενο άρθρο
Η ενδιαφέρουσα ιστορία της Sugar
Επόμενο άρθρο
Η HappyDogs βρέθηκε στη Σκωτία και συμμετείχε σε σεμινάρια και επισκέψεις σε επίσημους φορείς

Related Posts

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.